PREŞEDINTELE PSD, MIRCEA GEOANĂ:  "Nu se pune problema ruperii alianţei cu conservatorii"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2009

Liderii PSD recomandă conservatorilor să participe împreună la alegerile europarlamentare.

Liderii PSD recomandă conservatorilor să participe împreună la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că nu se pune sub semnul întrebării relaţia de alianţă între social-democraţi şi Partidul Conservator.

Mircea Geoană a explicat: ""Cred că partenerii noştri de la Partidul Conservator doresc să verifice dacă ar avea o şansă mai mică sau mai mare la alegerile europarlamentare pe picioarele proprii. Sfatul meu pentru domnul Voiculescu şi pentru doamna Daniela Popa este că ar fi preferabil să rămână într-o relaţie structurată cu PSD, pentru că, la cum se văd lucrurile în sondaje, este clar că partidele mici au şanse minuscule să ajungă să facă performanţă. Este o decizie a dânşilor, dar nu se pune sub nicio formă sub semnul întrebării relaţia de alianţă între PSD şi PC"".

Reacţia acestuia vine în urma declaraţiei preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, care a solicitat membrilor de partid să hotărască, până la următoarea reuniune din martie, dacă membrii PC vor merge singuri la viitoarele alegeri europarlamentare sau împreună cu PSD.

Dan Voiculescu a declarat: "Probabil că partenerii noştri au uitat că datorită Partidului Conservator au fost un pic peste PD-L. Cel 3% al nostru a echilibrat şi a făcut ca Alianţa PSD+PC să fie peste PD-L. Probabil, conform proverbului românesc, când te trezeşti cu sacii în căruţă, îţi schimbi atitudinea. Aşa se întâmplă şi acum. Rămâne întrebarea: ce-i de făcut? Pentru că, din păcate, suntem în situaţia aceasta şi datorită nouă, pentru că nu am reuşit mai mult. Ca atare, suntem ruda săracă în politica românească".

Năstase: "PC are o problemă de poziţionare"

Partidul Conservator are o problemă de poziţionare şi, probabil, că ar fi trebuit să se consulte cu social-democraţii înainte de a anunţa o anumită nemulţumire faţă de parteneriatul PSD+PC, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, înaintea şedinţei săptămânale a Biroului Permanent Naţional.

Liderul social-democrat a afirmat că nu poate vorbi în numele reprezentanţilor PC, dar a reamintit că există un mecanism de consultări între cele două formaţiuni politice - PSD şi PC -, stabilit în urma protocolului de alianţă politică încheiat anul trecut.

Adrian Năstase a explicat: "Nu ştiu dacă a avut loc o discuţie de acest gen. Poate că ar fi fost normal să se discute acest aspect în cadrul mecanismului de consultare dintre cele două partide şi după aceea să se decidă ceva, să se anunţe o anumită intenţie. Evident că au existat anumite presiuni din partea aleşilor locali pe care le-am remarcat de la televizor. Partidul Conservator are o problemă de poziţionare pentru perioada următoare. Trebuie să decidă într-un fel sau altul, trebuie să stabilească într-un fel sau altul".

Consilierii, viceprimarii şi primarii Partidului Conservator şi-au exprimat, duminică, în cadrul unei reuniuni la Palatul Parlamentului, nemulţumirea faţă de modul în care se desfăşoară colaborarea în plan local cu PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb