PREŞEDINTELE SENATULUI, MIRCEA GEOANĂ "Guvernul este aşteptat cu un plan de relansare economică"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2009

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că ar fi un semnal de seriozitate dacă Parlamentul aprobă Ordonanţa privind rectificarea bugetară înainte de o decizie a FMI privind împrumutul acordat României. În opinia sa, după această etapă, Guvernul ar trebui să vină un plan complet de relansare economică, informează Newsin.

Mircea Geoană a explicat: "A fost o solicitare ca, după încheierea primei etape de asumare a răspunderii Guvernului şi de încheiere a acordului cu FMI, cu UE şi alte instituţii financiare internaţionale, Guvernul să intre într-o a doua fază de luptă împotriva crizei, în care Parlamentul aşteaptă o strategie completă de relansare economică. Aşteptăm din partea Guvernului, după adoptarea acestei ordonanţe, o poziţie în Parlament cu prezentarea unei strategii economice pentru relansarea economică, de impulsionare a angajărilor şi a păstrării locurilor de muncă, un plan de reformă structurală în domenii cheie".

Preşedintele Senatului a făcut aceste declaraţii după întâlnirea de ieri a Birourilor Permanente a Parlamentului cu o echipă de miniştri în fruntea căreia se află premierul Emil Boc.

Liderul PSD a mai spus că ar fi un semnal de seriozitate dacă OUG privind rectificarea va fi adoptată de Parlament înainte de discuţia din Board-ul FMI referitoare la Acordul cu România.

"Cred că ar fi un semnal pentru credibilitatea României ca Parlamentul naţional să aprobe această ordonanţă înainte de discuţia în Board-ul FMI a acordului pentru România", a spus Geoană.

Preşedintele social-democrat a mai declarat că l-a întrebat pe ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, despre introducerea impozitului forfetar. Geoană a mai spus că şi-a exprimat speranţa ca o parte din banii româneşti aflaţi în paradisuri fiscale să poată fi readuşi în România, mai ales că liderii mondiali au dat semnale că nu mai încurajează transferul banilor în ţări care practică impozite mici.

"Nu vă ascund că nu m-am abţinut să întreb dacă nu cumva resurse importante ar putea fi obţinute după ce la întâlnirea G20 de la Londra s-a decis închiderea robinetelor paradisurilor fiscale", a afirmat Geoană, adăugând: "O intuiţie îmi spune că ceva bani româneşti ar putea fi şi pe acolo".

Liderul PSD a sugerat, astfel, că Executivul ar trebui să aibă o strategie pentru atragerea acestui tip de capital

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb