Preşedintele Xi Jinping reiterează opoziţia Chinei faţă de sancţiunile unilaterale

G.U.
Internaţional / 21 aprilie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Preşedintele chinez Xi Jinping a reiterat opoziţia Chinei faţă de sancţiunile unilaterale joi într-un discurs, fără a menţiona direct acţiunile punitive ale Occidentului împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, notează Reuters, conform Agerpres.

China a criticat în mod repetat sancţiunile occidentale, inclusiv cele împotriva Rusiei, dar a avut grijă să nu acorde asistenţă Moscovei ce ar putea conduce la sancţiuni impuse Beijingului.

Într-un discurs video la conferinţa anuală a Forumului Boao pentru Asia (BFA) pe Insula Hainan din sudul Chinei, Xi a avertizat că "decuplarea" economică şi tacticile de presiune precum întreruperea lanţurilor de aprovizionare nu ar putea funcţiona.

"China ar dori să propună o iniţiativă de securitate globală" care să susţină "principiul indivizibilităţii securităţii", a spus Xi.

"Ar trebui să menţinem principiul indivizibilităţii securităţii, să construim o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă şi durabilă şi să ne opunem construirii securităţii naţionale pe baza insecurităţii în alte ţări", a adăugat el.

Rusia insistă ca guvernele occidentale să respecte un acord din 1999 bazat pe principiul "securităţii indivizibile" potrivit căruia nicio ţară nu-şi poate consolida propria securitate în detrimentul altora.

China şi Rusia s-au apropiat din ce în ce mai mult, iar China a refuzat să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numeşte "operaţiune specială". China a dat vina pentru criza din Ucraina pe expansiunea NATO spre Est.

Xi a spus că sunt necesare eforturi pentru a stabiliza lanţurile de aprovizionare globală, dar a adăugat că economia Chinei este rezistentă şi că tendinţa ei pe termen lung nu s-a schimbat.

Economia Chinei trece printr-o perioadă turbulentă din cauza impactului eforturilor sale agresive de a stopa răspândirea COVID-19, în special în hub-ul economic Shanghai. Xi nu a menţionat criza COVID în China, în timpul discursului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb