Presiunile UE şi SUA au oprit, momentan, ameninţarea teritoriului gresesc de către Turcia

A.P.
Miscellanea / 29 iulie 2020

Presiunile UE şi SUA au oprit, momentan, ameninţarea teritoriului gresesc de către Turcia

Exploatarea gazelor şi petrolului din estul Mediteranei, care a pus Grecia şi Cipru pe poziţii de război cu forţele turceşti, a luat o întorsătură surpriză, scrie Zerohedge.

Pe fondul presiunilor venite de la UE şi SUA, Turcia s-a retras deocamdată.

Zilele trecute, Emmanuel Macron, Franţa, a invocat ameninţări cu sancţiuni UE, afirmând că "nu este acceptabil ca spaţiul maritim al unui stat membru al Uniunii Europene să fie încălcat sau ameninţat".

Turcia a fost frecvent o sursă de neînţelegeri în rândul statelor membre NATO.

Pentru prima dată, Turcia spune că iniţiativa sa ambiţioasă şi expansivă, dar extrem de controversată, de explorare a gazelor naturale, este în aşteptare.

Miercuri, TRT World raportează că "Turcia a spus că ar putea întrerupe operaţiunile de explorare a energiei în Marea Mediterană de Est ,pentru o perioadă, în aşteptarea discuţiilor cu Grecia." Anunţul a venit din biroul preşedintelui, de la purtătorul de cuvânt, Ibrahim Kalinp.

El a declarat că nava de explorare "Oruc Reis" a fost setată să caute hidrocarburi "la 180 de kilometri de insula Meis (Kastellorizo în limba greacă)" - o zonă în care Grecia a declarat că va desfăşura active militare în cazul în care operaţiunea turcă va fi iniţiată.

Purtătorul de cuvânt a spus: "Cu toate acestea, preşedintele nostru a spus că în timp ce negocierile continuă, să menţinem căutarea de resurse, pentru un timp".

Marina greacă a spus este pregătită pentru un răspuns la orice incursiune în apele teritoriale ale Greciei, conform Zerohedge

Acest lucru depinde de modul în care rivalii de multă vreme îşi interpretează zonele offshore, Turcia folosind aşa-numita "Republică Turcă a Ciprului de Nord" pentru a pretinde apele care înconjoară insula.

Probabil ce a ajutat Turcia să pună stop ofensivelor a fost un mesaj puternic al ambasadorului SUA în Grecia, Geoffrey Pyatt, la începutul acestei săptămâni: "Vreau să fac apel la mesajul de la Washington şi din alte părţi din Europa, care îndeamnă autorităţile turce să oprească operaţiunile care ridică tensiuni în regiune, cum ar fi planurile de exploatare a resurselor naturale în zonele în care Grecia şi Cipru afirmă jurisdicţia în estul Mediteranei ".

La începutul acestei luni, Pompeo a afirmat că SUA au susţinut în mod clar Grecia, Cipru şi interpretarea de către UE a zonelor economice şi a încălcărilor turceşti ale acestui teritoriu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca Erdogan mai continua mult cu nesimtirea care il caracterizeaza va lasa Turcia izolata.Turcia nu e agreata nici de statele arabe,de UE isi bate joc cum vrea pe tema refugiatilor,este prinsa intre SUA si Rusia nestiind la care masa sa cante pentru a-i fi bine,nu respecta nici pe departe drepturile omului in tara sa si desi se crede cel mai mare sultan nu e decat un dement.Daca turcii nu fac ceva cu el ,au imbulinat-o,sa traiti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb