Preţul bumbacului, la nivel record

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2010

Preţul bumbacului a urcat până la un nivel record ieri, la New York, după ce, marţi, guvernul SUA şi-a redus estimarea privind producţia globală şi stocurile de profil. Modificarea în sens negativ a previziunilor are la bază criza de bumbac din China - cel mai mare cumpărător şi consumator mondial din domeniu.

Preţul bumbacului cu livrare în martie a crescut cu 3,3% ieri dimineaţă, la ICE Futures New York, ajungând la 1,5195 dolari livra (o livră are aproximativ 500 de grame). Ulterior, cotaţia a mai pierdut teren: 1,4820 dolari livra.

Preţul bumbacului s-a dublat anul acesta, având cea mai bună evoluţie din cele 19 materii prime care intră în alcătuirea indicelui UBS Bloomberg CMCI.

La data de 9 noiembrie, Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) şi-a redus estimarea privind producţia mondială de bumbac în 2010 la 115,25 milioane de baloţi, de la 116,68 milioane de baloţi, cât anticipa în octombrie. Totodată, autorităţile SUA preconizează că stocurile de bumbac vor scădea la 42,2 milioane de baloţi - cel mai redus nivel din ultimii 15 ani. Un balot cântăreşte circa 480 de livre.

USDA şi-a redus, la finele lunii iulie, estimarea privind stocurile de bumbac din China: 13,221 milioane de baloţi, de la 14,721 milioane baloţi în iunie.

Analiştii sunt de părere că preţul bumbacului este alimentat de criza de pe piaţa de profil din China, care a depăşit aşteptările şi a făcut ca producătorii să obţină chiar 2 dolari pentru o livră de bumbac, preţ fără precedent.

La Bursa din Zhengzhou, preţul bumbacului a consemnat, ieri, un nivel record pentru a patra zi la rând. Preţul bumbacului cu livrare în luna mai a crescut cu 2,2% la Zhengzhou Commodity Exchange, ajungând la 33.720 yuani (5.079 dolari) tona - nivel record. Ulterior, preţul a coborât la 33.385 yuani tona.

De la începutul anului, cotaţia s-a dublat pe piaţa din Zhengzhou, ceea ce a dus la majorarea costurilor de producţie ale companiilor din indus-tria textilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb