Preţul cărnii de vită în viu, la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 9 august 2013

Preţul cărnii de vită în viu, la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni

Cel mai mare procesator de carne din SUA va suspenda achiziţiile de animale hrănite cu un supliment produs de "Merck"

Preţul futures al cărnii de vită în viu a crescut ieri, pe piaţa americană, până la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, după ce "Tyson Foods" Inc., cel mai mare procesator de carne din SUA, a anunţat că va suspenda achiziţiile de animale hrănite cu un supliment produs de "Merck & Co". Decizia "Tyson Foods" a venit după ce compania a descoperit, în fabricile sale, animale care nu mai puteau să meargă.

"Unii experţi în sănătate animală au sugerat că utilizarea suplimentului alimentar pentru animale Zilmax, cunoscut şi sub numele de zilpaterol, este o posibilă cauză a faptului că animalele nu pot merge", potrivit unei scrisori trimise de "Tyson" furnizorilor de bovine. Semnatarii acesteia menţionează: "Măsura provizorie de suspendare a achiziţiilor intră în vigoare în 6 septembrie, iar evaluarea problemelor este în curs de desfăşurare. Problema nu este una de siguranţă alimentară, ci de sănătate a animalelor, respectiv de asigurare a unui tratament adecvat bovinelor de care depinde activitatea noastră".

Pamela Eisele, purtător de cuvânt al "Merck", a afirmat că suplimentul alimentar este sigur, iar cercetările extinse arată că sunt normale "comportamentul şi mersul bovinelor alimentate cu Zilmax". Reprezentanţii producătorului acestui supliment au subliniat că societatea a oferit asistenţă tehnică - prin experţi interni şi externi - care să ajute oficialii "Tyson" să înţeleagă "ce stă în spatele cazurilor din firmă".

Preţul cărnii de vită în viu cu livrare în octombrie a urcat cu 2,4% la ora 08.29, la Chicago Mercantile Exchange, ajungând la 1,2768 dolari livra (o livră = aproape 500 grame). Nivelul este cel mai ridicat din martie până în prezent. De la începutul anului până în 7 august, preţul acestei materii prime agricole a scăzut cu 5,8%.

Preţul en-gros al cărnii de vită a atins în 23 mai, pe piaţa americană, cel mai ridicat din 2004 până în prezent: 2,1137 dolari livra, conform Departamentului Agriculturii din SUA. De la momentul respectiv, preţul a scăzut cu 11%, la 1,8866 dolari livra.

Analiştii arată că situaţia de la compania "Tyson" a schimbat perspectivele pe termen scurt ale pieţei de cărnii de vită, iar investitorii nu mai pariază pe declinul cotaţiilor.

Zilmax este un supliment alimentar care li se administrează bovinelor timp de aproape 20 de zile în luna în care acestea sunt trimise la abator. Suplimentul ajută animalele să câştige între 11 şi 15 kilograme în greutate şi este utilizat, de asemenea, pentru creşterea masei musculare. Zilmax a fost utilizat la nivel global aproape două decenii în ţări precum Africa de Sud, Mexic, Canada, SUA, Canada şi Coreea de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb