Preţul cărnii şi al produselor din carne va creşte cu maxim 25%

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 1 noiembrie 2007

Preţul cărnii şi al produselor din carne va creşte cu maxim 25%

Carnea şi produsele din carne de porc se vor scumpi, până la sfârşitul acestui an, cu procente cuprinse între 10 şi 25 la sută, a declarat Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). "Scumpirea acestor produse a început deja să se vadă mai ales pe segmentul produselor de lux obţinute din carne de foarte bună calitate. Estimez că aceste majorări se vor aplica numai acestor tipuri de produse nu şi celor de slabă calitate", a precizat Minea, citat de Rompres. Preşedintele ARC a menţionat că majorările se vor aplica treptat pe grupe de produse, nu pentru toate odată. Oferta procesatorilor pe piaţa internă este de 800-900 de produse din carne.

Minea a mai precizat că în perioada sărbătorilor de iarnă mezelarii vor veni cu mai multe promoţii, ceea ce va stabiliza într-o oarecare măsură preţurile.

"Preţurile vor fi menţinute în perioada sărbătorilor de iarnă pentru că atunci este o perioadă a promoţiilor, dar din 2008 este posibil să asistăm la alte creşteri mult mai semnificative pentru carne şi produse din carne de porc, tendinţă care se regăseşte şi pe piaţa europeană, nu numai pe cea internă", a subliniat Sorin Minea.

La ora actuală, procesatorii români din industria de mezeluri apelează la importuri de pe piaţa europeană în proporţie de 70 la sută pentru asigurarea materiei prime şi doar 30 la sută achiziţionează de pe piaţa internă.

Preţul cărnii de porc în carcasă atât de pe piaţa internă cât şi de pe cea externă era, la începutul lunii octombrie, de 1,7 euro kg, în timp ce în urmă cu patru luni era de numai 1,4 euro/kg.

Potrivit datelor ARC, peste 60 la sută din piaţa autohtonă a mezelurilor este dominată de cinci mari producători, care îşi dispută anual în jur de 600 milioane euro. Statisticile relevă faptul că această industrie este sufocată şi de produsele provenite din piaţa neagră, unde anual se învârt peste 200 milioane euro. În România se vând zilnic 300 de tone de carne preparată şi mezeluri, consumul anual de preparate din carne fiind de 10 kilograme/locuitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb