Previziuni Erste: Profit record de peste un miliard de euro pentru Petrom

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 9 ianuarie 2014

OMV Petrom va raporta, pentru 2013, un profit net record de 4,59 miliarde de lei (puţin peste un miliard de euro), în creştere cu circa 16,5% faţă de nivelul raportat în 2012, previzionează analiştii Erste Group Research.

Ei estimează că Petrom va închide anul cu un nivel total al vânzărilor de 27,4 miliarde de lei, în creştere cu 4,6% faţă de 2012.

Într-un studiu din decembrie, Erste Group Research estimează că nivelul redevenţelor pe care compania le plăteşte Statului român s-ar putea tripla, începând din 2015, în timp ce doi acţionari principali şi-ar putea vinde acţiunile SNP.

"Există discuţii privind noul sistem de taxe, care în mod sigur vor fi mai mari. În estimările noastre, ne aşteptăm la o triplare a redevenţelor, ceea ce pentru Petrom va însemna o creştere a redevenţelor medii de la 7,5% la 22,5%, după sfârşitul anului 2014", arată raportul Erste Group Research.

Potrivit estimărilor Erste Group Research, profitul EBIDTA ar putea scădea de la 9 miliarde de lei la 7,9 miliarde de lei în 2015.

Raportul Erste mai arată că este posibil ca România să stabilească un nou sistem de taxare sau să-l simplifice pe cel actual. "De asemenea, sunt zvonuri legate de stabilirea unor rate separate pentru petrolul şi gazele extrase onshore şi altele pentru resursele offshore", a mai notat Erste Group.

Principalele surse de profit ale Petrom din 2013 au fost scumpirea relativă a petrolului, dar şi a gazelor naturale, piaţă în plin proces de finalizare a liberalizării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb