PRIM-MINISTRUL FLORIN CÎŢU: "Execuţia bugetară nu este satisfăcătoare"

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 iulie 2021

"Execuţia bugetară nu este satisfăcătoare"

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, ieri, că "execuţia bugetară nu este satisfăcătoare", deoarece nu au fost folosiţi aproape 98 miliarde lei din credite de angajament şi alocările iniţiale pentru primul semestru. Şeful Guvernului a spus că rectificarea bugetară va fi făcută după va analiza atent toate datele execuţiei pentru primul semestru.

"Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani", a declarat premierul Florin Cîţu.

Premierul a precizat că a mai găsit 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru.

"Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm", a precizat Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a menţionat însă că vor exista bani pentru "toate cheltuielile care sunt eficiente" şi s-a referit la programul de investiţii pentru autorităţile locale pe care l-a anunţat recent.

"Vă garantez că vom avea bani pentru toate cheltuielile care sunt eficiente, care aduc valoare adăugată în economie şi dezvoltă România. (...) Este un program nu promis autorităţilor locale, ci este promis românilor. În România nu mai trebuie să avem în secolul 21 drumuri de pământ. Bucureştiul are sute de kilometri de drumuri de pământ şi trebuie să facem acest efort în anii următori şi îl vom face", a spus premierul.

Florin Cîţu a reiterat necesitatea reformării companiilor de stat şi a menţionat că la rectificarea bugetară solicitările de suplimentare a sumelor alocate vor fi aprobate doar dacă planurile de restructurare sunt respectate în privinţa implementării.

Referitor la declaraţia fostului ministru de finanţe, Alexandru Nazare, pe care l-a revocat din funcţie săptămâna trecută, şi care a afirmat că bugetul de stat înregistrează un deficit de 13 miliarde lei, prim-ministrul Florin Cîţu a spus: "Eu nu stau să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de altă spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm".

Şeful Executivului s-a referit şi la memorandumul introdus de Alexandru Nazare pe agenda Guvernului privind suplimentarea contribuţiei României, cu 14,3 milioane euro, la capitalul Băncii Internaţionale de Investiţii.

"Ştiţi foarte bine poziţia mea, încă de pe vremea când eram în opoziţie. România nu are nimic de câştigat din participarea la această bancă asupra activităţii căreia există foarte multe semne de întrebare. Sunt total şi neplăcut surprins în legătură cu acest memorandum şi cu avizarea lui de fostul ministru Nazare, având în vedere opinia mea şi a statului român cu privire la modul în care vrem să dezvoltăm România. (...) Vom face o investigaţie pentru a vedea cine a decis ca România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor", a spus Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a vorbit şi despre evaluarea activităţii miniştrilor după primele şase luni de activitate. Prim-ministrul a arătat că a primit evaluarea pe fiecare minister, dar până acum a analizat doar execuţiile bugetare ale acestora şi că o decizie finală privind fiecare ministru al Cabinetului va fi luată după evaluarea investiţiilor derulate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. matzule, nu pot sa spun decat un singur lucru cu certitudine:

    ESTI VARZA 

    in afara de tabele si tabelase, grafice si estimari facute din burta esti VARZA LA TOATE CAPITOLELE, exceptand evident lauda de sine si urmele de buze pe oglinda din baie in care te pupi in fiecare zi!!!

    VARZA SI ZOMBI 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb