Primăria Buşteni va fi pichetată vinei

A.P.
Miscellanea / 18 februarie 2021

Primăria Buşteni va fi pichetată vinei

Primăria Buşteni va fi pichetată, vineri, de un grup de cetăţeni care reclamă lipsa de transparenţă a administraţiei locale, dar contestă şi anumite decizii. Mai mult, organizatorii susţin că, ilegal, comisia de avizare a adunărilor publice a autorizat protestul într-o altă locaţie faţă de cea solicitată. Edilul oraşului, Laurenţiu - Mircea Corbu, a demontat acuzaţiile aduse.

Cererea de pichetare a Primăriei Buşteni a fost formulată încă de săptămâna trecută, când protestul a fost amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, scrie Observatorul Prahovean.

"Suntem un grup de cetăţeni care doresc să-şi exprime nemulţumirea cu privire la lipsa de transparenţă în administraţia locală. Primăria Buşteni este singura din ţară care nu are un site oficial al administraţiei locale, informaţiile fiind postate un site al cărui administrator nu este Primăria Buşteni", a menţionat Florin Bucur, unul dintre organizatori, care susţine că pe lista de nemulţumiri s-ar afla şi faptul că persoanele cu vârsta de 75 de ani ar urma să nu mai beneficieze de gratuitate pentru colectarea gunoiului.

Solicitarea de pichetare a Primăriei Buşteni a fost avizată favorabil pentru vineri, 19 februarie, între orele 11.00 - 15.00, însă, Florin Bucur, unul dintre organizatorii adunării publice, consideră că schimbarea locaţiei este "o încălcare vădită a legii 60/1991 republicată", având în vedere că în cererea depusă pentru autorizare se făcea precizarea că locaţia indicată era "partea stângă a căii de acces spre Parcul Central".

Motivul invocat de comisie, consideră Florin Bucur, "nu este unul pertinent, suprafeţele fiind aproape identice stânga cu dreapta, iar autoturismele instituţiei şi ale angajaţilor într-o zi normală de lucru sunt parcate pe ambele părţi". Mai mult în cererea depusă la registratură se precizează că "în zona din partea dreaptă (cea aprobată de dvs) se află şi rampa de acces destinată persoanelor cu handicap!", fiind reclamat inclusiv faptul că organizatorii nu ar fi fost invitaţi la şedinţa comisie.

Reacţia primarului oraşului Buşteni

Contactat telefonic, primarul oraşului Buşteni, Laurenţiu - Mircea Corbu, susţine că administraţia locală are propriul site, încă din 2006, acolo unde sunt încărcate toate informaţiile cu privire la activitatea administraţiei locale, inclusiv hotărârile Consiliului Local Buşteni.

"Într-adevăr, se lucrează la un nou site, însă şi acum Primăria oraşului Buşteni are propriul site, încă din 2006. Legat de schimbarea locaţiei cu privire la protest, explicaţia comisiei a fost că parcarea de pe partea stângă are o capacitate mai mare, motiv pentru care, pe durata adunării publice, toate maşinile instituţiei şi cele ale angajaţilor vor fi parcate acolo, existând astfel suficient loc liber pentru desfăşurarea protestului, bineînţeles cu respectarea reglementărilor legale în vigoare", a precizat Laurenţiu - Mircea Corbu, primarul oraşului Buşteni, care a menţionat că administraţia locală nu îngrădeşte în niciun fel dreptul cetăţenilor, ambele solicitări de avizare a adunărilor publice fiind aprobate.

Cu privire la eliminarea gratuităţilor, edilul din Buşteni susţine că "Primăria nu are nicio legătură, având în vedere că reglementările privind tariful, dar şi cu privire la alte servicii ale operatorului de salubritate sunt stabilite la nivelul ADI Deşeuri (Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare "Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor").

"Primăria nu se poate implica şi nu elimină ea nicio gratuitate. Ce mă nemulţumeşte pe mine este că niciodată, la registratura Primăriei Buşteni, în aceste luni de când am preluat mandatul, grupul care şi-a anunţat participarea la protest nu a depus nicio sesizare în scris cu privire la anumite aspecte pe care le contestă", a mai precizat Laurenţiu-Mircea Corbu, primarul oraşului Buşteni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb