Primăria Capitalei va iniţia procedura pentru achiziţionarea a jumătate din Muzeul Storck

F.D.
Politică / 29 iunie 2022

Primăria Capitalei va iniţia procedura pentru achiziţionarea a jumătate din Muzeul Storck

Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii, aprobate cu 29 de voturi "pentru" şi 17 abţineri, primarul general al Capitalei a fost împuternicit să iniţieze procedura pentru achiziţionare, prin aparatul de specialitate.

Consilierul municipal PNL Diana Mardarovici a făcut referire la faptul că cealaltă jumătate a imobilului ar putea să fie donată.

"Înţeleg că acest muzeu a fost moştenit de doi fraţi. Unul dintre ei ne donează partea, iar celălalt vrea să ne-o vândă", a spus aceasta.

Conform referatului de aprobare, imobilul figurează în Lista monumentelor istorice cod B-II-m-B-17947 şi datează din anul 1914. Are o suprafaţă totală de 1.361 mp, cu şapte corpuri construite.

Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck are un patrimoniu constituit din donaţia făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuţescu-Storck şi de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck şi Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, instituţie publică de cultură de interes local, în baza unui contract de comodat cu moştenitorii imobilului, Alvaro şi Alexandru Botez, care au oferit imobilul din str. Vasile Alecsandri pentru expunerea şi conservarea colecţiei.

Pe 7 decembrie 2021 a fost depusă din partea unuia dintre cei doi proprietari înştiinţarea privind intenţia de vânzare a cotei de 1/2 din imobil. Conform notei de fundamentare nr. 7865/22.12.2021 a Comisiei de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipiul Bucureşti pentru imobile monumente istorice, s-a decis exercitarea acestui drept de către autoritatea locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb