Primăria Galaţi demarează proiecte cu fonduri atrase prin PNRR

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 ianuarie 2023

Primăria Galaţi demarează proiecte cu fonduri atrase prin PNRR

O clădire emblematică pentru zona centrală a municipiului Galaţi, construită în urmă cu aproape 100 de ani şi cunoscută cu numele de Casa Simion Gheorghiu, va fi pusă în valoare, după ce a fost aprobat pentru finanţare un proiect important în acest scop, în cadrul PNRR. Este vorba despre proiectul "Renovare integrată - Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24", cu o valoare de 14.267.424,98 lei.

"Proiectul prevede în principal următoarele lucrări: restaurarea şi consolidarea faţadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească şi str. Gamulea; construcţia propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branşamentului, a instalaţiilor interioare şi exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea căilor de acces şi pietonale; amenajarea şi împrejmuirea terenului; termoizolaţii la pereţi şi acoperiş; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracţie; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri etc", se arată într-un al Primăriei Galaţi.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat, în cadrul PNRR, contractul de finanţare în valoare de două milioane de lei pentru modernizarea clădirii Grădiniţei cu Program Prelungit "Voinicelul", situată în cartierul Ţiglina III, pe strada Mihail Sadoveanu nr. 1.

"În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de creştere a eficienţei energetice, fiind vorba în principal despre: reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, instalarea unor sisteme de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea instalaţiilor de iluminat etc", informează Primăria Galaţi.

Până acum, Primăria Municipiului Galaţi are aprobate pentru finanţare, în cadrul PNRR, 56 de proiecte în valoare de aproape 120 de milioane de euro.

Mijloace de transport electrice, cumpărate tot cu fonduri prin PNRR

Tot luna aceasta, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi au semnat, în cadrul PNRR, contractele de finanţare ce presupun achiziţia a 36 de noi mijloace de transport, respectiv autobuze electrice, tramvaie şi microbuze nepoluante, în valoare totală de peste 37 de milioane de euro.

"Un contract presupune achiziţia a zece tramvaie de 18 metri şi a 2 microbuze nepoluante (24.395.000 de euro), iar cel de-al doilea achiziţia a 22 de autobuze nepoluante electrice de 10 metri şi a 2 microbuze nepoluante (13.318.480 de euro). Reamintim că în cadrul PNRR a fost aprobat pentru finanţare încă un proiect care presupune achiziţia a 20 de autobuze electrice şi a unui microbuz nepoluant (14.714.350 de euro). Aceste proiecte sunt derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători. Astfel, până acum în cadrul PNRR au fost aprobate proiecte privind achiziţia a 57 de noi mijloace de transport nepoluante de peste 52 de milioane de euro", informează Primăria Galaţi.

Primăria Galaţi demarează proiecte cu fonduri atrase prin PNRR

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb