Primarii de comune ameninţă cu boicotarea alegerilor prezidenţiale

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2009

Membrii Asociaţiei Pri­marilor Comunelor din Româ­nia (APCR), ale cărei lucrări se desfăşoară la Constanţa, ameninţă cu boicotarea alegerilor prezidenţiale. Edilii sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că guvernanţii nu le iau în considerare cererile, informează NewsIn.

Membrii APCR au redactat, la încheierea lucrărilor de ieri, un protest împotriva guvernanţilor.

Preşedintele Asociaţiei Primarilor Comunelor din România, Emil Drăghici, a declarat că protestul cuprinde atitudinea membrilor APCR din România faţă de atitudinea guvernanţilor, care nu au participat la lucrările asociaţiei decât la nivel de secretar de stat şi director general de minister.

Emil Drăghici a explicat: "O astfel de atitudine, în care nu au venit oamenii cu puterea de decizie, o considerăm că reprezintă o aroganţă faţă de autorităţile administraţiei publice locale la nivelul comunelor, pe de o parte, dar, pe de altă parte, ţinând seama de faptul că fiecare ministru are agenda încărcată, mi se părea un lucru elementar, de bun simţ, acela că putea să trimită un mesaj scris privind incapacitatea de a participa la aceste lucrări şi cel puţin mesajul scris era anexat la lucrările adunării noastre generale. Drept urmare, considerăm o sfidare a autorităţilor administraţiei publice locale şi în unaminitate APCR, sub rezerva unor elemente de încunoştiinţare ulterioare, ia în considerare chiar să blocheze alegerile prezidenţiale din această toamnă. Trebuie să luăm o poziţie radicală faţă de lipsa de receptivitate din partea au­torităţilor administraţiei publice centrale".

Preşedintele APCR a precizat însă că, dacă la viitoarea şedinţă care va avea loc vineri, se va ajunge la soluţii prin care să se încerce rezolvarea problemelor administraţiei locale, se va renunţa la boicotarea alegerilor.

"Dar, dacă vom observa că se va întâmpla ce s-a întâmplat la sfârşitul anului 2008, când am avut promisiuni şi promisiunile nu au fost duse la îndeplinire, cu siguranţă o vom face", a ameninţat acesta.

Drăghici a subliniat că nemulţumirile membrilor asociaţiilor sunt mari, dar că cea mai mare dintre ele este salarizarea.

Liderul APCR a precizat: "Nemulţumirile sunt foarte mari. Salarizarea este prima pentru că este cea care determină subminarea capacităţii administrative a autorităţilor administraţiei publice locale".

Drăghici a mai spus că a luat în considerare propunerile preşedintelui în legătură cu pactul pentru autonomia locală şi că este de acord cu ele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb