PRIMARII DE MUNICIPII: "Dragnea ne-a spus să dăm oameni afară"

V.D.
Politică / 7 februarie 2019

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Primarii Sectorului 3 şi ai municipiilor Arad şi Ploieşti, care sunt în conducerea Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), au susţinut, miercuri seara, la Digi24, că nu s-a ajuns la o înţelegere pe buget în întâlnirea cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi că, mai mult, Dragnea le-a spus să dea oameni afară şi să găsească ei soluţii.

"Domnul Dragnea a venit să ne înveţe altă matematică, nu cea pe care o ştim din clasa a treia, şi să ne explice cum nouă ne cresc veniturile, dar în realitate ele scad. (...) Noi, primăriile, avem cheltuieli suplimentare pe lângă cele sociale, tot din decizii adoptate de guvern: de exemplu, majorarea salariilor în construcţii", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti. El a explicat că, prin urmare, cheltuielile pentru proiecte deja începute s-au modificat, anul trecut fiind începute cu alte costuri.

"Ticăloşenia e că permanent se discută de descentralizare, în campanie, la congrese. În realitate, primul pas e finanţarea, independenţa financiară. Ce s-a întâmplat în 2018 e dezastrul administraţiei locale", a spus şi Robert Negoiţă.

Şi el a spus că toate cheltuielile au crescut: de la salarii, la indemnizaţii, la utilităţi. "La Sectorul 3, noi plătim 2 milioane de euro pe an doar încâlzirea la şcoli. Ori, asta n-ai cum să o închizi, că avem elevi acolo", a spus Negoiţă.

"Dacă au crescut veniturile la bugetul de stat cu 32%, cea mai mare creştere din istoria României, că aşa am văzut pe Facebook şi n-am decât să iau de bun, că doar nu ne mint cei care ne conduc... Dacă în administraţia centrală au crescut cu 32%, la noi de ce se taie sau se spune să nu pierdeţi faţă de acum doi ani?", a mai afirmat Negoiţă.

El a susţinut că sunt mulţi care nu vor să vină să se angajeze pe posturi scoase de administraţia locală, pentru că vor să lucreze "la negru", deoarece au venitul minim garantat de 700 de lei, plus alte ajutoare.

"De când ne permitem noi să încurajăm nemunca în România? Şi i-am spus şi azi dlui Dragnea. (...) A recunoscut că e în neregulă. Vreau să văd ce vor face", a mai spus Negoiţă.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. mi se pare de bun simt!

    1. precizez: ma refer la reducerea numarului de functionari.

      Va rog sa mergeti in primarii si alta categorii de institutii ale statului si sa observati cat de multi functionari au si cat de putin lucreaza. Te trateaza cu multa ignoranta si nu justifica cu nimic prezenta lor. Mi se pare corect si de bun simt sa se reduca aparatul administrativ iar banii sa fie alocati investitiilor.

      Si dvs. cam cine credeti ca i-a angajat acolo pe lenesii aia?!?

      Cu siguranta nu puterea si nici administratiile publice locale, dominate de PSD - in unele cazuri de zeci de ani - nu? 

      Cu siguranta securistii si statul paralel i-au angajat... 

      E doar o perdea de fum. Minciunile pesediste cele de toate zilele. 

    chiar asa, daca avem crestere de 32% a veniturilor la bugetul de stat, de ce se taie din cheltuieli? cine fura banii? pensiile speciale?

    1. Pensile speciale si ingramaditii (la propriu) cu salarii speciale, din primarii. Haos peste tot.

      Pensile speciale si salarile din justitia servila "cauzei".

    Pai ce facem , bre ? Nu mai dam haur la tot poporu ? Dam afara ? Tot din cauza de stat paralel ? Sau or fi unii cam paraleli cu economia ? :) Mi-e dor de comentacul ala de sarea in sus cand auzea de investitii.Dar se trezeste el :) Miting ANP azi ca si acolo a strans daddy robinetul :) Fuga la titluri de stat sa-i ajutam :)

    La primarii nu exista restructurare,, nu s-au automatizat activitatile? Trebuie optimizare personal, in economie asa s-a procedat.

    SINECURIŞTI NU SE DIDITALIZEAZĂ ??????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb