Primarul Berlinului nu exclude impunerea unui nou lockdown dacă situaţia se va înrăutăţi

G.B
Internaţional / 28 decembrie 2021

Franziska Giffey (sursa foto: Twitter)

Franziska Giffey (sursa foto: Twitter)

Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a declarat astăzi că nu vede vreun motiv pentru a impune în prezent un nou lockdown în capitala Germaniei, dar că nu poate exclude ca o astfel de măsură să fie necesară pe viitor, informează dpa, citată de Agerpres.

Giffey, care a preluat funcţia de primar al Berlinului luna aceasta, a spus că este important să se înregistreze un echilibru între a menţine viaţa publică şi a asigura ca infrastructura sanitară a oraşului să nu fie supraaglomerată.

"Munca noastră ca politicieni este de a reacţiona foarte, foarte repede la situaţia care se schimbă", a spus politiciana social-democrată, după ce a vizitat o secţie de terapie intensivă la spitalul Charite din Berlin.

"Încă mai cred - chiar şi după discuţia de astăzi - că nu suntem în punctul de a introduce un lockdown", a spus Giffey, însă a adăugat că "dacă situaţia se va înrăutăţi, va trebui să reacţionăm".

Berlinul este capitala Germaniei şi unul dintre cele 16 landuri federale. La fel ca în alte câteva landuri, autorităţile au impus marţi restricţii privind numărul de persoane ce pot participa la întâlniri private, au închis cluburile şi marile evenimente sportive pentru spectatori, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

"Vom analiza foarte atent dacă e nevoie de alte restricţii în zilele următoare", a afirmat Giffey, după ce s-a întâlnit cu personalul celui mai cunoscut spital din Berlin.

Au existat temeri că varianta Omicron ar putea cauza o reducere critică de personal în spitale. Însă Heyo Kroemer, directorul executiv al spitalului Charite, a declarat că rata de îmbolnăvire printre angajaţi este în prezent la aproximativ acelaşi nivel ca înainte de pandemie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb