Primele titluri de conversie la "Fondul Proprietatea" au ajuns la Depozitar

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 19 mai 2011

Primele titluri de conversie la "Fondul Proprietatea" au ajuns la Depozitar

Primele titluri de conversie la "Fondul Proprietatea" (FP) au ajuns, ieri, la Depozitarul Central, semn că ANRP a reluat emiterea acestor titluri, suspendată înaintea listării Fondului la Bursa de Valori Bucureşti, au declarat, pentru ziarul BURSA, surse care nu au dorit să le fie menţionate numele.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru restituirea Proprietăţilor (ANRP) ne-au declarat: "ANRP a emis titluri de conversie în cuantum de 56.405.993 acţiuni (n.r. reprezentând circa 0,4% din capitalul social al FP). Facem precizarea că, pe măsura procesării dosarelor şi finalizării activităţii de verificare, titlurile de conversie aferente dosarelor cu cereri de opţiune în acţiuni înregis-trate până în prezent sunt emise şi transmise către Depozitarul Central în vederea înregistrării în registrul acţionarilor Fondului Proprietatea.

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că valoarea celui mai mare titlu de conversie din cele procesate până în acest moment, emis de ANRP, este de 7.289.508 acţiuni, calculat la preţul mediu ponderat de 0,6176 lei/acţiune, comunicat de Bursa de Valori Bucureşti conform protocolului încheiat între BVB şi ANRP. Totodată, facem precizarea că instituţia noastră are în vedere urgentarea emiterii titlurilor de conversie ce urmează să fie transmise către Depozitarul Central într-un termen rezonabil, la date succesive pe măsura procesării aces-tora".

Reluarea procesului de emitere a titlurilor de conversie vine prea târziu pentru foştii proprietari care nu vor primi dividend din profitul pe anul trecut al Fondului, spre deosebire de Ministerul de Finanţe, având în vedere că data de înregistrare stabilită pentru distribuirea dividendului a fost 16 mai. Autoritatea trebuia să reia emiterea titlurilor de conversie după 2 mai, dar legea nu menţionează nicio constrângere de timp în acest sens.

În ultimele două săptămâni, foştii proprietari, dar şi investitorii în "Fondul Proprietatea" au aşteptat cu interes reluarea procesului de conversie, în condiţiile în care reprezentanţii ANRP anunţaseră că 1,5 miliarde acţiuni FP urmează să fie distribuite către foştii proprietari. Pentru o perioadă, Autoritatea a ţinut piaţa în suspans, neexistând informaţii precise cu privire la data la care ANRP va relua emiterea titlurilor şi nici dacă cele 1,5 miliarde de acţiuni vor fi distribuite în acelaşi timp.

La finele săptămânii trecute, ANRP a anunţat că a cerut aprobarea Guvernului să eşaloneze emisiunea titlurilor de conversie, invocând pericolul distorsionării pieţei de capital. Potrivit ANRP, scopul acestei eşalonări ar fi prevenirea scăderii preţului de piaţă al acţiunilor FP pentru protejarea drepturilor persoanelor îndreptăţite, cât şi ale statului român, în calitate de acţionar.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cred ca sunt mai mult de 40 de hoti dar ca sa respectam titlul povestii ii numim tot asa.

    Hotia celor din politica acum se vede. Au despagubit mii de hoti care de fapt nu au fost deposedati de comunisti. Guvernul va trebui sa emita noi actiuni pentruca la 0.6167 lei actiunea nu vor avea DE UNDE SA DEA LA TOTI. . 

    1. Gresit ......GUVERNUL NE DA LA TOTI. BOTOX...

      daca includem si speculatorii de prin diverse partide precum Verestoy Attila si altii, sunt peste 100... dar cine-i oare ALI BABA?

    A-ti reusit inimaginabilul, sa discreditati cel mai valoros produs financiar al Romaniei !!! Cu Bogdan Dragoi si alti mari experti cocotati pe functii inalte, rezultatele sunt mai clare ca oricand>NU AU NICIO VIZIUNE legat de FP, sunt mereu prinsi pe picior gresit, gastile de interese fac milioane pe spatele acestui haos indus de stat. CINE PIERDE? STATUL LAOLALTA CU FOSTII PROPRIETARI DE DREPT. CIINE CASTIGA? GASTILE DE SPECULATORI ancorate politic !

    1. ATAT DE CATASTROFAL A FOST GESTIONAT PROIECTUL FP ! demn de un studiu de caz predat in universitati...

      Cea mai nerusinata manipulare a bursei se petrece in fiecare zi. Urmariti cererea si oferta si veti constata cu cita nerusinare speculatorii manipuleaza prostimea. Brokerii nu isi fac datoria sa invete oamenii ca oferta nu pote fi ca valoare sub cerere.Si uite asa unii ca Terziu sau mai stiu eu ce sacal va fura pe fata. Se va termina si cu ultimii despagubiti sa vedem dupa asta pe cine vor mai fura.

      de unde atita influenta sau putere financiara ca sa poata el influenta cursul? Nu e vreun secret ca speculatorii ar vrea sa scada cursul, ca sa mai dea apoi lovitura inca odata (pe cresterea din toamna), cu diferenta ca acum se mai tranzactioneaza FP doar pe bursa, nu si la Depozitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb