Primul semestru: Vânzările Sphera Franchise Group au crescut cu 21,6%

V.D.
Companii / 14 august 2018

Vânzările Sphera Franchise Group au crescut cu 21,6%

Sphera Franchise Group (Sphera) a înregistrat în primul semestru al acestui an vânzări consolidate în valoare de 350,1 milioane lei, în creştere cu 21,6% faţă de rezultatele pro-forma din aceeaşi perioadă din 2017, conform unui comunicat al companiei.

Cea mai mare contribuţie la această performanţă a avut-o USFN România (operator al brandului KFC în România), care a înregistrat o creştere a vânzărilor totale de 19,8%, în timp ce ARS (operator al brandului Pizza Hut în România) a raportat vânzări în creştere cu 9,1%.

"Pentru Sphera, prima jumătate de an reprezintă dovada că eforturile susţinute aduc rezultate pe măsură. În această perioadă am navigat, încă o dată, pe teritorii noi, prin deschiderea celui de-al treilea restaurant Taco Bell în Bucureşti şi extinderea în continuare a reţelei noastre de restaurante, atât în România, cât şi în Italia", a spus Mark Hilton, CEO, Sphera Franchise Group.

Profitul EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) al Sphera a ajuns la 32,3 milioane lei, reprezentând o reducere de 15,9% faţă de anul trecut. Principalele motive ale profitabilităţii în scădere au fost accelerarea semnificativă a ritmului de deschidere a restaurantelor, incluzând cele două noi segmente de afaceri (restaurante KFC în Italia şi Taco Bell în România), împreună cu o încetinire generală a condiţiilor pieţei de retail în al doilea trimestru al anului.

Pentru a doua jumătate a anului, Sphera rămâne încrezătoare în capacitatea sa de a-şi atinge obiectivul de creştere a vânzărilor cu 25% şi estimează că îşi va depăşi angajamentele de extindere a reţelei de unităţi pentru anul 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb