PRIMUL TRIMESTRU 2014: Rompetrol Rafinare a înregistrat un rezultat net în creştere, de 19,5 milioane euro

A.C.
Companii #Energie / 14 mai 2014

Rompetrol Rafinare (simbol RRC) a încheiat primul trimestru din anul acesta cu un rezultat net de 26.826.765 de dolari (19,5 milioane euro), în creştere de la 25.183.244 dolari, potrivit unui raport remis astăzi BVB.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat în primul trimestru al anului o cifră consolidată de afaceri de 1,3 miliarde dolari, în creştere cu 48% faţă de perioada similar din 2013 şi un rezultat operaţional de 9,3 milioane dolari faţă de o valoare negativă de 120 mii de dolari.

Rezultatele financiare consolidate ale companiei au fost influenţate pozitiv de creşterea cantităţilor produse si vândute faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi negativ de evoluţia cotaţiilor internaţionale la ţiţei şi produsele petroliere.

Pe fondul unei reduceri cu 8% pentru benzină şi 5% pentru motorină în T1 2014, ţiţeiul s-a diminuat cu 4%, media acestora situându-se la peste 108 dolari/bbl pentru ţiţeiul de tip Brent şi circa 107,5 dolari/bbl pentru cel de tip Urals.

Investiţiile realizate de KMG Internaţional şi unicul său acţionar - KazMunayGas, au asigurat rafinăriei Petromidia atingerea în perioada ianuarie - martie 2014 a unor recorduri în ceea ce priveşte nivelul producţiei, eficienţa energetică şi randamentele obţinute pentru produsele albe (benzină şi motorină), potrivit raportului. Astfel, cantitatea prelucrată în primul trimestru a fost, în condţii de iarnă, în medie, de 13.000 tone/zi, cea mai ridicată de la înfiinţarea acesteia (1979), iar randamentul atins pentru benzină şi motorină a fost de peste 86%, depăşind nivelul din 2013 - 85,6% - cel mai bun din istoria rafinăriei.

De asemenea, reducerea costurilor de operare, în paralel cu creşterea disponibilităţii mecanice şi a celei operaţionale au permis o îmbunătăţire a indicelui de eficienţă energetică (Energy Efficiency Index), care s-a situat la 101 puncte, cel mai bun nivel trimestrial obţinut de rafinărie până în prezent. Pe parcursul anului 2013, nivelul record al EEI a fost de 104 puncte.

O evoluţie pozitivă au avut-o, totodată, exporturile, care s-au situat la un nivel de peste 600 milioane dolari în primul trimestru de anul acesta.

Exporturile s-au ridicat la 1,7 miliarde dolari în 2013, iar estimările indică o creştere a acestora cu 20 - 30% în 2014.

Pentru acest an, investiţiile programate sunt estimate la peste 35 milioane dolari şi vor consta în principal în continuarea lucrărilor uzuale de mentenanţă, în derularea lucrărilor de support operaţional ce au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor tehnologice şi maximizarea randamentelor în urma prelucrării ţiţeiului. Petromidia acoperă 43% din capacitatea de rafinare a României, are o capacitate de prelucrare de peste 5 milioane tone/an, iar investiţiile totale realizate de KMG International şi KazMunayGas pentru această platformă se ridică la peste 1,3 miliarde dolari, se mai arată în raport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb