Princemob Buro: IMM-urile româneşti vor să economisească de 2-3 ori mai mult pe mobilier în 2024

F.D.
Companii / 21 martie

 George Udrişte, CEO Princemob Buro

George Udrişte, CEO Princemob Buro

Companiile din România se axează din ce în ce mai mult pe achiziţia de mobilier office second-hand, prin care pot să economisească de cel puţin 2-3 ori mai mult comparativ cu mobilierul nou, pe fondul scumpirilor generale, arată datele interne Princemob Buro. Astfel, atât IMM-urile, cât şi persoanele fizice se orientează tot mai mult spre mobilă second-hand, fiind înregistrată o cerere în creştere cu 14% faţă de anii anteriori, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Conform datelor noastre interne, din ce în ce mai multe firme şi persoane fizice îşi îndreaptă atenţia către soluţii mai economice, precum mobilierul second-hand, în încercarea de a face faţă creşterii semnificative a preţurilor la mobilier. Aici vorbim nu doar de persoane fizice, ci şi de antreprenori cu afaceri mari sau la început de drum în business, care caută soluţii de reducere a cheltuielilor sau analizează cu atenţie raportul calitate/preţ. În ultimii ani, ne-am confruntat cu o creştere substanţială a costurilor pentru producţia şi distribuţia mobilierului, o creştere cauzată de multipli factori, printre care inflaţia materiilor prime, costurile ridicate ale transportului şi schimbările în politică fiscală. Aceste schimbări au dus la o majorare a preţurilor finale pentru mobilierul nou, ceea ce a determinat consumatorii să-şi reevalueze opţiunile de cumpărare, mai ales că diferenţele de calitate şi aspect dintre mobilierul office second-hand şi cel nou sunt aproape insesizabile", declară George Udrişte, CEO Princemob Buro.

Dacă în anii anteriori o mare parte din firme sau persoane fizice preferau chiar să apeleze la credite bancare pentru a achizitiona mobilier nou, acum se resimte o scădere a reticenţei privind mobilă second-hand şi un interes mai mare pentru produsele care sunt de calitate, dar sunt la costuri mai mari. Astfel, datele Princemob Buro arată că, în comparaţie cu anii precedenţi, consumatorii sunt acum dispuşi să economisească de până la 3 ori mai mult atunci când vine vorba de achiziţionarea de mobilier.

În ceea ce priveşte profilul consumatorilor, în continuare cererea cea mai mare pentru mobilier office second-hand vine din partea companiilor mari şi IMM-urilor pentru mobiliarea sediilor şi birourilor firmei. Cel mai mare interes pentru mobilă second-hand de birou îl manifestă firmele din domeniul medical, auto, agricultură, curierat, comerţ, dar şi IT.

Cluj-Napoca, oraşul cu cea mai mare cerere de mobilă second-hand

În ceea ce priveşte tipul de mobilier SH preferat, antreprenorii comandă cel mai des birouri, dulapuri pentru depozitare, scaune ergonomice, scaune de vizitator, iar persoanele fizice cumpără birouri şi scaune ergonomice.

Cel mai mare interes pentru mobilier office second-hand este înregistrat în Cluj, Bucureşti-Ilfov, Iaşi, Timişoara şi Braşov, iar o comandă medie este între 3.200 lei şi 3.800 lei.

"Firmele şi consumatorii persoane fizice îşi îndreaptă atenţia către acest segment al pieţei de mobilier, perceput ca o opţiune mai accesibilă şi economică în contextul actual al creşterii preţurilor. Pe fondul cererii tot mai mari, am diversificat gama de produse de mobilă second-hand, oferind opţiuni convenabile din punct de vedere financiar în ceea ce priveşte amenajarea sediilor firmelor şi a locuinţelor românilor. Toate produsele SH comercializate trec printr-un amplu proces de igienizare şi curăţare. Suntem obligaţi prin lege ca pentru toate produsele care conţin materiale textile sa aplicăm o procedură de dezinfecţie şi alta de dezinsecţie direct în Germania, de unde importăm mobila, iar apoi înainte de a fi comercializate ele trec prin alt proces de verificare a funcţionalităţilor, ungere, curăţare, spălare şi aspirare acolo unde este cazul, cu soluţii profesionale nemţeşti", explică George Udrişte, CEO Princemob Buro.

În acest context, piaţa de mobilă second-hand va înregistrat cel mai mare avânt în 2024 şi va deveni tot mai importantă în economia circulară, ajutând la protejarea mediului. De altfel, România a adoptat Planul de Acţiune pentru Economia Circulară în Octombrie anul trecut, plan ce cuprinde 52 de acţiuni pe termen scurt, mediu şi lung. În acelaşi timp, Princemob Buro contribuie la reducerea poluării şi la protejarea mediului atât prin comercializarea mobilei second hand care favorizează reducerea risipei şi la educarea pieţei, dar şi prin singura campanie de plantare a unui copac pentru fiecare birou vândut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb