PRM şi PC continuă lupta cu minoritatea maghiară

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 26 octombrie 2005

Lucian Bolcaş: "Vom da cu ei de pămînt dacă vor să facă o coaliţie anti-românească"

Dan Voiculescu: "Dacă PNL, PD şi UDMR fac un front comun, noi vom ieşi de la guvernare"

Proiectul de lege privind statutul minorităţilor naţionale respins luni în plenul Senatului a continuat să trezească reacţii în rîndul grupurilor parlamentare ale PRM şi PC. Cristian Stănescu, deputat PRM consideră că Guvernul "se lasă călcat în picioare de către o minoritate, cea maghiară, care de 15 ani tot primeşte drepturi în această ţară". Motivaţia pentru care Guvernul tolerează "ifosele UDMR-ului" este în opinia domnului Cristian Stănescu nevoia de a-şi păstra în continuare susţinerea parlamentară. Faptul că acest proiect legislativ a fost respins, nu se datorează unui complot organizat de PSD, PRM şi susţinut de PC, este de părere Lucian Bolcaş, vicepreşedintele PRM şi al Camerei Deputaţilor "deoarece noi (n.n. PRM) nu ne tranzacţionăm opiniile".

Diferenţa pe care o vede Lucian Bolcaş între PRM şi UDMR este aceea că reprezentanţii minorităţii maghiare doresc să intre în Europa separat de ceilalţi cetăţeni, pe cînd PRM doreşte o unitate în eforturile de integrare. "Iar dacă vor să facă o coaliţie anti-românească, vom da cu ei de pămînt", a declarat vicepreşedintele PRM.

Partidul Conservator îşi justifică alegerea de a nu vota legea minorităţilor deoarece UDMR nu a fost de acord cu propunerea PC de a acorda reprezentare în consiliile locale şi minoritarilor români din Transilvania. "Noi nu avem nimic împotriva maghiarilor, dar în Transilvania se întîmplă un fenomen anormal din moment ce românii nu sînt reprezentaţi în consiliile locale", este de părere Dan Voiculescu, preşedintele PC. Domnia sa a declarat că a existat luni seara o discuţie între Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Marko Bela şi Dan Voiculescu în care s-a luat decizia de modificare a legii în favoarea reprezentării românilor în consilii, acolo unde aceştia sînt minoritari. Deşi a afirmat că PC poate ieşi de la guvernare pentru a sancţiona legătura dintre PNL-PD şi UDMR, Dan Voiculescu a infirmat posibilitatea unei alianţe cu PSD sau cu viitorul partid al lui Ion Iliescu deoarece "ne-am săturat de a ne alia şi am hotărît să nu ne mai aliem cu nimeni".

După cum au lăsat să se înţeleagă liderii PRM şi PC, hotărîrile pe care le iau cele două partide oglindesc o independenţă categorică faţă de opiniile celorlalţi jucători politici. Dacă luăm în considerare şi divergenţele de opinii din interiorul Alianţei PNL-PD, putem spune că avem o clasă politică formată din partide foarte puternice, din moment ce au decis să "joace" în mod solitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb