PRO BCA cere Guvernului să calculeze taxa pe stâlp la valoarea rămasă neamortizată

V.B.
Companii #Construcţii / 8 mai 2014

Organizaţia Patronală a Producătorilor de BCA din România "PRO BCA" acuză Guvernul că nu a dat răspuns la solicitările venite din partea tuturor agenţilor economici cu privire la taxa pe construcţiile speciale ("taxa pe stâlp") şi solicită calcularea taxei la valoarea rămasă neamortizată, nu la cea de inventar, precum şi al excluderii din baza de calcul a activelor aflate în conservare.

"Toate patronatele şi asociaţiile din România au prezentat, în ultimele luni, argumente clare privind necesitatea anulării sau a modificării acesteia, date fiind efectele negative importante pe care şi această taxă le generează asupra bunei funcţionări a companiilor din sectorul industrial", transmit reprezentanţii PRO BCA într-un comunicat remis astăzi redacţiei.

Alt motiv de nemulţumire a organizaţiei patronale este acela că, deşi Guvernul a promis că va sprijini marii consumatori industriali, menţinând preţul la gazele din producţia internă la nivelul din ianuarie (72 lei/MWh), faptul că Ordonanţa 13/2014 a fost promovată într-o formă ambiguă, corelat cu existenţa unui duopol la nivel naţional (Romgaz şi Petrom), a făcut ca în aprilie să se menţină calendarul de liberalizare.

"Constatăm că nu există o strategie fezabilă a Guvernului pe termen scurt şi mediu pentru sprijinirea industriei autohtone, simplele declaratii ale preşedintelui ANRE neputând să înlocuiască o strategie. Lipsa sprijinului producătorilor autohtoni pentru obţinerea unui preţ competitiv generează efecte dezastruoase, mai ales că în ţările vecine, Bulgaria, Ungaria, Serbia, preţul gazelor a scăzut", transmit reprezentanţii PRO BCA.

De aceea, Organizaţia solicită Executivului modificarea Ordonanţei 13/2014, fie specificând clar păstrarea preţului de 72 lei/MWh pe tot parcursul anului 2014, fie suprataxând producătorii de gaze pentru veniturile suplimentare provenite din liberalizare într-o proporţie de 99%.

"De asemenea, considerăm oportună anularea Hotărârii 870/23.08.2012, prin care Romgaz (centrala Iernut) şi Petrom (centrala Brazi) beneficiază de un preţ preferenţial, nefiind obligaţi să cumpere din coşul de gaze stabilit de ANRE", se mai arată în comunicat.

PRO BCA reuneşte principalele companii producătoare de BCA şi alte materiale de construcţii: Celco, Macon, Elpreco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum şi compania producatoare de pastă de aluminiu, Alba Aluminiu. PRO BCA este membră a Asociaţiei Europene a Producătorilor de BCA - EAACA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb