Procesul averii soţilor Elena şi Dan Ioan Popescu a fost suspendat

Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2006

Procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind verificarea averii deţinute de soţii Elena şi Dan Ioan Popescu a fost suspendat. Magistraţii au admis, ieri, cererea avocaţilor celor doi soţi referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea unor excepţii, au anunţat surse judiciare, citate de Rompres. Este vorba despre excepţii invocate la constituţionalitatea unor articole din Legea 115/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor şi funcţionarilor publici, a precizat, la termenul de luni, avocata Ana Diculescu-Şova.

Ea a declarat că ar fi neconstituţional în această lege caracterul de organism special auxiliar al Comisiei de control al averilor, care a dispus trimiterea în judecată a soţilor Elena şi Dan Ioan Popescu.

De asemenea, Ana Dicules-cu-Şova a spus că există prevederi în Legea 115/1996 care nu respectă prezumţia de liceitate a dobândirii averii.

Avocata crede că este neconstituţional şi modul de constituire a comisiei, întrucât completul special are în componenţa sa şi un procuror.

În opinia sa, există "un haos, o tulburare profundă" în Legea 115/1996, încât, dacă un singur text va fi declarat neconstituţional, ar trebui să cadă întreaga lege. Procurorul general, Ilie Botoş, a cerut anul trecut Comisiei de control al averilor din cadrul ÎCCJ cercetarea, la sesizarea Centrului de Resurse Juridice, a declara-ţiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu şi ale soţiei sale.

Comisia a stabilit că soţii Elena şi Dan Ioan Popescu nu justifică legalitatea unor bunuri în valoare de 4,6 de milioa-ne de lei. Ca urmare a acestei concluzii, comisia a decis instituirea sechestrului asigurător pe unele dintre cele 23 de bunuri imobile obţinute de soţii Elena şi Dan Ioan Popescu în perioada decembrie 2000-decembrie 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb