Procurorul special Robert Mueller investighează afacerile lui Jared Kushner

D.I.
Internaţional / 3 martie 2018

Jared Kushner (Sursa foto: Twitter)

Jared Kushner (Sursa foto: Twitter)

Investigatorii americani cercetează dacă afacerile ginerelui preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner, cu persoane din străinătate au influenţat în vreun fel politicile Casei Albe pentru a-i susţine sau a acţiona împotriva celor cu care a colaborat, conform unor martori şi persoane apropiate anchetei, scrie NBC News, citat de news.ro.

Echipa procurorului special Robert Mueller i-a audiat pe martori cu privire la eforturile lui Kushner de a obţine finanţări pentru proprietăţile imobiliare ale familiei sale, concentrându-se pe discuţiile avute cu persoane din Qatar, Turcia, Rusia, China şi Emiratele Arabe Unite.

Ca parte a cercetărilor privind discuţiile lui Kushner cu cetăţeni turci, a fost solicitat sprijinul unor persoane prin intermediul ataşatului de la Biroul din Turcia. Separat, oficiali din Qatar care au vizitat SUA în ianuarie şi februarie, au luat în considerare să predea anchetei lui Mueller dovezi privind o colaborare dintre vecinii din Golf ai Qatarului şi Kushner. În cele din urmă, oficialii qatarezi au decis să nu colaboreze cu Mueller pentru a nu fi afectată relaţia cu Casa Albă.

Compania de imobiliare a lui Kushner, Kushner Companies, a încercat să convingă Qatarul să investească în proprietatea sa de pe 666 Fifth Avenue, New York, dar guvernul qatarez a refuzat. O altă discuţie de interes pentru Mueller este o întâlnire de la Trump Tower din decembrie 2016 între Kushner şi un fost prim-ministru din Qatar, Jassim bin Jaber Al Thani.

După ce discuţiile companiei lui Kushner cu Qatarul au eşuat, Casa Albă a susţinut o blocadă economică împotriva Qatarului condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit sursei ciate, încă nu este clar dacă eforturile lui Mueller de a contacta cu cetăţeni turci au avut succes sau ce discuţii ale lui Kushner cu turcii vizează ancheta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb