"Prodplast Imobiliare" inaugurează sistemul alternativ al "Sibex"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2010

Bursa din Sibiu a contactat peste 100 de companii în vederea iniţierii procedurilor de listare

Primul emitent listat pe un sistem alternativ de tranzacţionare în ţara noastră pare că va fi "Prodplast Imobiliare", după ce acţionarii companiei au decis, deja, să se coteze pe ATS-ul administrat de bursa de la Sibiu.

"A fost aprobată listarea pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la Sibex. Listarea ar urma să se realizeze până cel târziu la 1 septembrie. În AGA s-a stabilit ca firma de brokeraj HTI Valori Mobiliare să facă prospectul în vederea listării", a declarat preşedintele CA, Tudor Ciurezu, citat de Mediafax.

De la lansarea pieţei spot (n.r. ianuarie 2010), Bursa din Sibiu a contactat peste 100 de companii în vederea iniţierii procedurilor de lis-tare pe piaţa reglementată sau pe ATS, iar în prezent demersurile iniţiate în acest sens se află în diverse stadii de finalizare, potrivit lui Darius Cipariu, director general adjunct al Sibex.

Domnia sa a confirmat că printre companiile pe care Sibex doreşte să le listeze se regăseşte şi "Prodplast Imobilare", termenul de finalizare a acestui proces depinzând de momentul în care societatea va înainta Bursei din Sibiu documentaţia necesară. "Paşii concreţi pe care Prodplast Imobiliare îi face în direcţia listării pe piaţa Sibex demonstrează că noua piaţă spot de la Sibiu este competitivă din punct de vedere al condiţiilor de listare şi că, în curând, pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la Sibiu vom vedea primul emitent", ne-a mai spus domnul Cipariu.

Societatea de investiţii financiare "Oltenia" deţine 11% din acţiunile "Prodplast Imobiliare".

Compania se va lista pe sistemul alternativ de tranzacţionare întrucât nu îndeplineşte condiţiile pentru intrarea pe piaţa reglementată a bursei.

"Prodplast Imobiliare" a fost înfiinţată prin desprinderea activelor imobiliare ale producătorului de mase plastice "Prodplast" Bucureşti (PPL), în baza unei decizii a acţionarilor din august 2008. "Prodplast Imobiliare" a primit 77,5% din activele producătorului de mase plastice, adică terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate în august 2008 la 206,3 milioane lei.

Acţionarii producătorului de mase plastice au primit titluri la "Prodplast Imobiliare" proporţional cu participaţia pe care o aveau. Astfel, cel mai mare acţionar al companiei imobiliare este omul de afaceri Florin Pogonaru, care controlează prin firma Nord Bucureşti 27,6% din titluri. Fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited este un alt acţionar semnificativ, cu 12,7% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb