Producţia de mobilă din România va creşte cu circa 8% anul acesta, depăşind 1,9 miliarde euro

NI
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 10 ianuarie 2008

Producţia de mobilă din România va creşte cu circa 8% anul acesta, depăşind 1,9 miliarde euro

Valoarea totală a producţiei de mobilă din România va păstra anul acesta cel puţin acelaşi ritm de creştere de 8% înregistrat în 2007, când acest indicator s-a situat la un nivel de circa 1,785 miliarde euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

"Considerăm că rezultatele principalilor indicatori tehnico-economici în noul an, respectiv în anul 2008, se vor situa cel puţin la nivelul celor din anul anterior, când rezultatele au fost cu 8% peste cele ale anului 2006 în privinţa producţiei şi exportului de mobilă din România, cu toate dificultăţile care au apărut pe parcursul întregului an", a declarat preşedintele APMR, Aurel Rizea.

Potrivit acestuia, citat de NewsIn, volumul exportului de mobilă din România înregistrat în 2007 se va situa în jurul valorii de 1,045 miliarde euro, iar importul va înregistra o valoare de peste 390 milioane euro, după centralizarea datelor oficiale. Principalele ţări spre care România exportă sunt Franţa, Germania, Italia, Anglia, Olanda şi SUA, iar primele trei ţări de unde importă România sunt Italia, Germania şi Polonia.

Piaţa internă de mobilă din România se va situa pentru anul 2007 în jurul valorii de 1,150 miliarde euro, din care circa 75 % va fi asigurată din producţia autohtonă, potrivit prognozelor APMR.

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) a fost înfiinţată în anul 1992. APMR este o organizaţie nonprofit, cu personalitate juridică, a cărei activitate este finanţată în principal din cotizaţiile membrilor săi. În prezent, APMR are un număr de 450 membri, din care 245 sunt producători de mobilă.

Ponderea producţiei de mobilier a companiilor membre APMR în totalul producţiei pe ţară reprezintă peste 55% şi mai mult de 60% din exportul total de mobilă, potrivit paginii de internet a asociaţiei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb