Profesorii şi elevii din mediu rural încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile digitale

I.L.M.
Companii / 2 decembrie 2019

Profesorii şi elevii din mediu rural încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile digitale

Peste 6 mii de profesori şi elevi din zonele rurale sunt încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile digitale prin proiectul "Şcoala din Valiză", desfăşurat de către Fundaţia World Vision, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Proiectul este finanţat de Vodafone şi este desfăşurat în zece şcoli din mediul rural din judeţele Vaslui, Ilfov, Ialomiţa, Cluj, Braşov şi Vâlcea. "Şcoala din Valiză" este o modalitate de adaptare asupra noilor tehnologii

şi urmăreşte dezvoltarea abilităţilor digitale ale profesorilor şi elevilor din şcolile primare şi gimnaziale din zona rurală, prin folosirea unei platforme de e-learning şi a unei valize tehnologice mobile. Valiza cuprinde câte un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un video-proiector, un sistem audio, o soluţie încorporată de încărcare a echipamentelor, un router wi-fi încorporat şi un modem 4G.

Folosirea platformei de e-learning şi a valizei la oră îmbunătăţesc şi definesc mai bine stilul de predare al profesorilor. Aceştia îşi dezvoltă diferite abilităţi, cum ar fi flexibilitatea, pentru că îşi pregătesc singuri lecţiile online în funcţie de nivelul fiecărei clase, şi creativitatea, prin crearea de conţinut direct în platformă. De asemenea, acest mod de predare îi ajută pe profesori să se organizeze mai bine la clasă, anumite activităţi birocratice pe care le făceau anterior fiind eliminate, şi chiar să aibă o evidenţă mai bună a nivelului de pregătire al elevilor prin rapoartele centralizate în platformă referitoare la punctajele obţinute de aceştia la diferite teste.

Mădălina Sebe, profesor la Şcoala Gimnazială Nr.1 din AfumaţI a afirmat: "Din reacţiile lor am văzut că sunt încântaţi. Este evident că este un obiect pe care ei îl folosesc, mai mult decât cartea uneori, în ziua de astăzi. Şi atunci, de ce să nu-l folosească şi în procesul de învăţare?", potrivit sursei menţionate.

Proiectul s-a extins considerabil în anul 2019, ajungând de la 3.700, la 8.000 de beneficiari şi a mai adăugat încă două şcoli, iar acum 5.770 de şi 320 de profesori sunt înscrişi pe platformă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb