Profit de 116.303 lei pentru SIF "Muntenia", pe primul trimestru

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 mai 2009

Petre Pavel Szel: "Toată lumea era pregătită pentru astfel de rezultate, având în vedere că este criză".

Petre Pavel Szel: "Toată lumea era pregătită pentru astfel de rezultate, având în vedere că este criză".

Petre Pavel Szel: Ne supunem verdictului pieţelor

Societatea de investiţii financiare "Muntenia" (SIF4) a obţinut, în primul trimestru al anului, un profit net de 116.303 lei, semnificativ mai mic faţă de profitul afişat în primele trei luni din 2008, de 20,84 milioane de lei.

"Totaă lumea era pregătită pentru astfel de rezultate, având în vedere că este criză", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Petre Pavel Szel, preşedintele SAI "Muntenia", adăugând: "Creşterile de acum de pe Bursă se vor reflecta abia în iulie în activele noastre. Dacă pieţele îşi revin, poate vom avea performanţe în a doua jumătate a anului".

În acelaşi timp, cheltuielile totale ale societăţii au urcat vertiginos cu 42,2% faţă de primul semestru al anului trecut, la 13,27 milioane de lei.

"Într-o mare măsură, cheltuielile au crescut şi de pe urma provizioanelor făcute pentru deprecierea acţiunilor din portofoliu", ne-a explicat domnul Szel. Diferenţa dintre cheltuielile înregistrate în primele trei luni ale anului faţă de cele din 2008 sunt cauzate şi de faptul că, anul trecut, SIF4 a început să constituie provizioane abia din semestrul al doilea", a mai spus domnul Szel.

În schimb, veniturile totale s-au diminuat cu 59%, la 14,01 milioane de lei, existând, însă, posibilitatea ca veniturile să crească după ce societatea va încasa dividende de la companiile din portofoliu.

"Am explicat acţionarilor că, anul acesta, veniturile se vor corecta puţin după ce vor intra dividendele societăţilor din portofoliu, însă veniturile din tranzacţii pe Bursă nu vor mai fi aşa mari ca anul trecut", a precizat preşedintele SAI "Muntenia".

La finele lunii martie, anul acesta, activele SIF4 erau cifrate la 1,29 miliarde de lei, fiind cu 35% mai mici faţă de nivelul din perioada similară a anului 2008, de 1,98 miliarde lei. Deprecierea a fost cauzată, în mare parte, de scăderea acţiunilor din portofoliul SIF4. Astfel, în primele trei luni ale anului, SIF4 a pierdut 215,66 miliaone de lei ca urmare a deprecierii cu 27,65% a valorii acţiunilor cotate din portofoliul său. Dintre acestea, acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti au înregistrat cea mai abruptă scădere, de 31,44%. Acţiunile necotate au adus, în schimb, SIF "Muntenia" un câştig de 8,18 milioane de lei.

"Nu avem ce face, ne supunem verdictului pieţelor" a comentat domnul Szel această situaţie.

Capitalizarea societăţii de investiţii este de 544,75 milioane lei (131,07 milioane euro), aferentă cotaţiei de 0,66 lei, stabilită în şedinţa de ieri a Bursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb