Profit peste estimări pentru "ArcelorMittal"

Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2018

Profit peste estimări pentru "ArcelorMittal"

"ArcelorMittal", cel mai mare producător de oţel din lume, a raportat câştiguri trimestriale peste aşteptări, datorită menţinerii costurilor scăzute, transmite Reuters.

În trimestrul doi din 2018, profitul a crescut cu 45%, la 3,073 miliarde de dolari, de la 2,112 miliarde de dolari în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,892 miliarde de dolari. Majorarea profitului s-a datorat îmbunătăţirii marjelor, în urma menţinerii costurilor scăzute, a informat "ArcelorMittal", conform Agerpres.

Datoria netă a scăzut la 10,5 miliarde de dolari, de la 11,1 miliarde de dolari în martie, iar compania şi-a stabilit ca obiectiv reducerea datoriei până la şase miliarde de dolari.

Grupul şi-a revizuit în creştere estimările privind consumul de oţel pe plan global, datorită redresării cererii în China. În 2018, consumul de oţel ar urma să crească cu 2-3%, faţă de un avans de 1,5-2,5% previzionat în mai, a anunţat "ArcelorMittal".

Gigantul a menţionat că va beneficia de pe urma introducerii tarifelor vamale de către SUA la importurile de oţel şi aluminiu deoarece acestea vor avea ca rezultat preţuri mai ridicate.

"Vedem un impact semnificativ pozitiv al tarifelor asupra rezultatelor noas­tre pe segmentul NAFTA (SUA, Mexic, Canada), care va fi reflectat în rezultatele noastre din semestrul doi", a afirmat directorul financiar Aditya Mittal. Acesta a explicat că grupul nu este îngrijorat că escaladarea tensiunilor comerciale ar putea afecta avansul economiei mondiale, iar încrederea în industria oţelului s-a îmbunătăţit semnificativ.

Gigantul siderurgic este prezent în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, "ArcelorMittal" deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb