Profitul "Impact Developer & Contractor" a scăzut cu 85%, în semestrul întâi

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 august 2009

Dezvoltatorul imobiliar "Impact Developer & Contractor" Bucureşti (simbol IMP) a afişat un profit net de numai 2,03 milioane de lei la sfârşitul primelor şase luni ale acestui an, cu 85% mai mic decât cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare publicate ieri de către companie.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 62% în primul semestru al acestui an, până la 29,6 milioane de lei, în condiţiile în care veniturile s-au redus de 2,6 ori, la 50,23 milioane lei. În acelaşi timp, cheltuielile dezvoltatorului au scăzut şi ele de 2,4 ori, de la 112,5 milioane de lei, în prima jumătate din 2008, la 47 milioane de lei, la 30 iunie anul curent.

Carmen Săndulescu, directorul economic al companiei, este de părere că rezultatele se datorează atât optimizării activităţilor, cât şi numărului de contracte semnate în intervalul ianuarie - iunie, cu 22% mai mult faţă de previziunile iniţiale ale Impact, care erau de 33,6 milioane lei.

De asemenea, datoriile totale au scăzut cu circa 30%, de la 244 milioa­ne lei în 2008, la 174 milioane lei la sfârşitul lunii iunie.

Pentru perioada următoare, "Impact" îşi propune creşterea cotei de piaţă, care în prezent este de aproximativ 10%, precum şi începerea lucrărilor la fazele următoare ale ansamblurilor aflate în lucru.

"În afara creşterii cotei de piaţă preconizată încă de la începutul acestui an, am urmărit continuarea lucrărilor la ansamblurile rezidenţiale "Greenfield" din Bucureşti, "Lotus" din Oradea, "Boreal" din Constanţa şi "Roua" din Ploieşti, precum şi obţinerea autorizaţiilor necesare în al doilea semestru al anului pentru dezvoltările din polii urbani "Greenfield II" şi "Dealul Lomb" din Cluj Napoca", a mai punctat doamna Săndulescu.

Dezvoltatorul imobiliar şi-a bugetat pentru acest an un profit brut de 4,11 milioane de lei, cu 60% mai mic decât cel înregistrat în 2008, şi o cifră de afaceri de 102,7 milioane de lei.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat în în 200 milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de un leu. Acţionarii principali ai companiei sunt preşedintele şi directorul general Dan Ioan Popp, cu o deţinere de 28,06%, şi Daniela Săndulescu, care controlează 11,55% din totalul acţiunilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. wow, ce profit urias! 475.000 E. muuuult, prea muuuult! dar e bine ca d-na director economic este optimista. pentru ca din modul de exprimare asa rezulta, ca e multumita de acest rezultat!

    luat de val nu am observat ca aceasta e raportarea din 2009! chiar ma miram!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb