Profitul net al Erste Group a urcat cu 5,2% în primul semestru, la 496,3 milioane euro

F. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 august 2011

Grupul Erste Bank a obţinut în primul semestru un profit net după impozitare şi plata intereselor minoritare de 496,3 milioane euro, în creştere cu 5,2% comparativ cu rezultatul înregistrat la jumătatea anului trecut, pe fondul unor venituri operaţionale stabile şi scăderii costului riscului, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Erste au precizat că venitul operaţional stabil şi creşterea moderată a cheltuielilor operaţionale au determinat o scădere a profitului operaţional, la nivelul de 1,96 miliarde euro, în scădere cu 1,2% faţă de 1,99 miliarde euro în primul semestru de anul trecut.

Venitul operaţional a însumat în primul semestru 3,89 miliarde euro, faţă de 3,88 euro în iunie 2010, în contextul în care creşterea venitului net din dobânzi (+0,2%, la 2,68 milioane euro) şi a venitului net din tranzacţionare (+3,6%, până la 248,7 milioane euro) a compensat diminuarea venitului net din taxe şi comisioane (-1,0%, la 954,9 milioane euro). În urma majorării cheltuielilor administrative generale cu 1,5%, de la 1,89 miliarde euro la 1,92 miliarde euro, raportul cost/venit a crescut la 49,5%, de la 48,8%.

Costurile de risc au scăzut cu 13,3% de la 1,08 miliarde euro (167 de puncte de bază în raport cu nivelul mediu al împrumuturilor către clienţi) în prima parte din 2010, la 940 milioane euro, respectiv 141 de puncte de bază, în primul semestru din acest an.

Potrivit băncii austriece, calitatea creditelor s-a îmbunătăţit semnificativ în Republica Cehă, Slovacia şi Austria, dar a continuat să fie sub presiune în statele cu o revenire mai lentă a economiei, precum Ungaria şi România.

Rata creditelor neperformante raportată la creditele către clienţi a crescut la 7,9% la finele primul semestru din 2011 (31 decembrie 2010 - 7,6%). Rata de acoperire a creditelor neperformante s-a îmbunătăţit la 60,6%, de la 60% la sfârşitul anului 2010.

"În timp ce unele dintre pieţele noastre, respectiv Republica Cehă, Slovacia şi Austria au evoluat foarte bine, pieţele bancare din Ungaria şi România prezintă încă tendinţe de creştere modeste", a declarat preşedintele executiv al Erste Group Bank, Andreas Treichl. Grupul aus­triac preconizează că toate pieţele Erste Group din Europa Centrală şi de Est vor înregistra o creştere economică semnificativă în 2011. În timp ce în Austria, Republica Cehă, Slovacia şi Croaţia acest lucru se va traduce într-o creştere a cererii pentru credite şi depozite, pieţele bancare din Ungaria şi România vor rămâne în urmă, confruntându-se cu probleme specifice.

"În aceste condiţii, Erste Group se aşteaptă să menţină un profit operaţional puternic în a doua jumătate a anului 2011, pe fondul marjelor reziliente, accelerării creşterii creditării, veniturilor nete solide din comisioane, precum şi datorită menţinerii creşterii costurilor sub rata inflaţiei. Costurile de risc vor rămâne ridicate în România şi vor creşte în Ungaria, dar la nivel de grup se preconizează că vor scădea în al doilea semestru din 2011 comparativ cu prima jumătate a acestui an", se mai spune în comunicat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb