Profitul "Nintendo" a crescut cu 8,5% în 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 mai 2009

Profitul grupului "Nintendo" a crescut anul trecut cu 8,5%, producătorul japonez de jocuri video fiind mai puţin afectat de criza mondială decât alte companii nipone, transmite AP.

În anul fiscal 2008 profitul Nintendo a ajuns la 279,09 miliarde de yeni, în creştere faţă de 257,34 miliarde de yeni în precedentul an.

Şi vânzările au crescut anul trecut cu 9,9%, la 1.839 miliarde de yeni, comparativ cu 1.672 miliarde de yeni. Vânzările în afara Japoniei au reprezentat 87,5% din totalul vânzărilor grupului japonez.

Nintendo a anunţat în martie că vânzările sale globale de console de jocuri video Nintendo DS au trecut de pragul record de 100 milioane de exemplare în mai puţin de cinci ani de la lansarea sa.

Grupul japonez a precizat că vânzările mondiale de console Nintendo DS (incluzând modelul original DS, varianta îmbunătăţită DS lite şi cea mai recentă versiune Nintendo DSi) au trecut pragul de 100 de milioane la data de 6 martie 2009. Ţinând cont că modelul original al acestei console a fost lansat în luna noiembrie 2004, în decurs de patru ani şi trei luni au fost vândute 100 de milioane de exemplare, ceea ce, potrivit grupului japonez, reprezintă cea mai scurtă perioadă în care o consolă de jocuri video a trecut pragul de 100 de milioane de exemplare vândute.

Nintendo DS a reuşit astfel să devanseze consola PlayStation 2 produsă de rivalul japonez Sony, căreia i-au trebuit cinci ani şi nouă luni pentru a trece pragul de 100 de milioane de exemplare vândute. Comparativ, precedenta consolă de jocuri video a celor de la Nintendo, modelul Game Boy, lansat în anul 1989, a avut nevoie de 11 ani şi două luni pentru a ajunge la 100 de milioane de exemplare vândute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb