Program de 5 milioane euro pentru calificare şi integrare pe piaţa muncii

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene #Resurse Umane / 1 aprilie 2011

Program de 5 milioane euro pentru calificare şi integrare pe piaţa muncii

Proiectul "Calificarea şi integrarea pe piaţa muncii a şomerilor în domeniul turismului din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucureşti-Ilfov" a fost declanşat din luna noiembrie 2010. Proiectul a fost elaborat de SC "Eurodezvoltare" SRL şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Valoarea acestuia se ridică la 5 milioane euro, cu o desfăşurare pe parcursul a doi ani.

Veronica Codreanu, director de proiect, ne-a spus: "Proiectul a fost început în noiembrie 2010 şi se va încheia în noiembrie 2012. Criza economică din ultimii ani a avut repercusiuni grave asupra activităţii economice a întreprinderilor şi indirect asupra cetăţenilor din toată Uniunea Europeană. Noi venim cu acest program în sprijinul tinerilor şomeri şi şomerilor de lungă durată, dar şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă".

Proiectul pune accentul pe obţinerea de competenţe şi calificări profesionale în domeniul turismului şi ospitalităţii, pentru activitatea din hoteluri, restaurante, pensiuni. Partenerii de proiect sunt dedicaţi aces-tui segment economic. Partenerul transnaţional este Unionservices Verona şi cei naţionali sunt Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, Tulcea, Prahova, alături de SC Turism Hotel and Res-taurant Consulting Group SRL (THR) din Bucureşti.

"Vom aduce în România, pentru pregătirea profesională a cursanţilor, experţi şi profesori calaţi pe domeniul pregătirii forţei de muncă din turism şi vom duce în Italia grupuri de absolvenţi ai cursurilor pentru a vedea practic organizarea, planificarea, conducerea activităţilor din turism. Se vor organiza vizite la restaurante, hoteluri, agro-pensiuni", ne-a spus Miglena Petrova, reprezentant Unionservices Verona.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb