Proiectul de lege privind carantinarea intră astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor

A.P.
Politică / 9 iulie 2020

Proiectul de lege privind carantinarea intră astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea iniţiat de Guvern va intra joi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

Şedinţa este programată la ora 13,00, conform deciziei Comitetului liderilor grupurilor parlamentare.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor cu "modificări majore", operate în Comisia juridică.

PSD a organizat miercuri o dezbatere la Comisia juridică cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale pe tema proiectului, după ce preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că propunerea Guvernului este "un alt zombi legislativ".

Guvernul a adoptat luni acest proiect, după ce Curtea Constituţională a României a declarat ca fiind neconstituţionale textele de lege privind starea de carantină şi internarea obligatorie, pe motiv că sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale, scrie sursa.

De asemenea, potrivit CCR, instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru "punerea în concordanţă" a prevederilor cu cerinţele CCR.

Premierul Ludovic Orban a calificat decizia CCR ca fiind de "o gravitate fără precedent", susţinând că, de la începutul epidemiei COVID-19, orice demers al Guvernului şi al autorităţilor implicate în lupta împotriva acesteia a fost "boicotat, îngreunat" şi "în multe momente sabotat literalmente de atitudinea unor lideri politici, de decizii care au fost luate împotriva voinţei Guvernului şi de atitudinea unor instituţii publice care s-au comportat ca nişte filiale declarate ale PSD".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romania e tara ipocriziei maxime... de ani de zile presa scrie articole propagandistice cu tona despre regimurile staliniste din Rusia, China, Coreea de Nord, Turcia, Venezuela, etc... si cand colo, ce sa vezi, cea mai grozava PUSCARIE totalitara se cladeste chiar sub ochii nostri, cu legea in mana.

    Tot felul de "intelighentzi" aparuti ca ciupercile dupa ploaie sub acoprerirea de specialisti ne spun in fiecare zi ca aceasta puscarie e necesara pentru ca toata lumea sa respecte religia virusului.

    Binenteles ca Iohannis este principal responsabil pentru aceasta mascarada in care o pandemie este exploatata in scop politic despotic.  

    1. Perfect adevărat, mulțumim pt comentariul obiectiv și de bun simț. Unde mai pui ca și premierul, fiind unul cu bube în cap, las și poltron, își tratează frustrările cu masuri de genul asta.

    Acum se potlogareste schingiuirea poporului roman. Va fi o adevarata "restauratie", la inceput. Viitorul nostru si al copiilor nostrii va fi sub controlul celor ce vor profita de aceasta lege. "Jos securitatea". Jos celor ce vor incarcerarea, intemnitarea, izolarea, carantinarea, confiscarea, ridicarea fara drept, amendarea si …lipsirea de libertate, torturarea, injectarea, autopsierea, recoltarea de organe, inhumarea sii... toate sub controlul lor. "Jos Securitatea" Jos "restauratia securista"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb