Proiectul prin care e acordat ajutorul de deces în cazul persoanelor decedate în perioada stării de urgenţă, adoptat de Camera Deputaţilor

A.P.
Politică / 7 aprilie 2021

Proiectul prin care e acordat ajutorul de deces în cazul persoanelor decedate în perioada stării de urgenţă, adoptat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2020 privind instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, scrie news.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2020 care prevede instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, constând în acordarea ajutorului de deces în cazul persoanelor decedate în perioada stării de urgenţă, plata pensiilor de invaliditate, respectiv a pensiilor de urmaş stabilite, solicitarea de către asiguraţi a dispozitivelor medicale în vederea corectării şi recuperării deficienţelor organice, funcţionale sau fizice, ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională şi pentru care nu se eliberează în perioada stării de urgenţă o recomandare medicală, eliberarea certificatelor de concediu medical aferente cazurilor de accident de muncă sau boală profesională în perioada stării de urgenţă.

Sunt reglementate sursele de finanţare pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art.11 din Ordonanţa Militară nr. 8/2020 şi se stabileşte competenţa Guvernului pentru stabilirea valorii nominale a alocaţiei de hrană şi a indemnizaţiei de cazare, precum şi a modalităţii de decontare a acestora din bugetele locale.

Senatul a adoptat proiectul pe 9 mai 2020, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb