Prologis a avut o rată de ocupare de 93,1 procente, la finalul primului trimestru

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 23 aprilie 2015

Prologis a avut o rată de ocupare de 93,1 procente, la finalul primului trimestru

Prologis, participant mondial în dezvoltarea de spaţii industriale, a anunţat astăzi o activitate semnificativă generată de volumul de spaţii închiriate şi investiţii, compania raportând, la sfârşitul primului trimestru, o rată de ocupare la nivelul portofoliului de 93,1 procente.

Prologis a achiziţionat, în primul trimestru, un parc logistic cu o suprafaţă de 69.105 metri pătraţi, situat la 23 de kilometri vest de centrul Budapestei. Acesta a fost redenumit Prologis Park Budapest M1.

Compania a început construirea a două clădiri speculative cu o suprafaţă de 46.200 metri pătraţi în Polonia: o clădire de 27.650 metri pătraţi în Parcul Prologis Szczecin, care e ocupat în totalitate. Clădirea este deja pre-închiriată în proporţie de 70% către Bridgestone Stargard Sp. z o. o. şi către o companie de mobilă; o clădire cu o suprafaţă de 18.550 metri pătraţi în Prologis Park Worclaw V. Aceasta va fi a şasea clădire construită în cadrul acestui parc industrial modern, care este ocupat în totalitate.

Prologis a livrat două clădiri speculative cu suprafaţa de 53.600 de metri pătraţi, care includ 30.000 de metri pătraţi în Prologis Park Prague-Airport şi 23.600 metri pătraţi (suprfaţă închiriată în totalitate) în Prologis Park Bratislava. În prezent, compania are cinci clădiri industriale în construcţie ce însumează peste 121.000 metri pătraţi.

Compania a închiriat spaţii ce cumulează peste 532.000 de metri pătraţi, reprezentând o creştere de 77% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014. Această activitate cuprinde noi acorduri de închiriere pentru o suprafaţă totală de 164.000 de metri pătraţi şi contracte de reînnoire pentru aproximativ 270.000 de metri pătraţi, restul până la suprafaţa totală fiind reprezentat de contracte pe termen scurt. Tranzacţiile realizate în Polonia reprezintă aproximativ 57% din toate contractele de închiriere semnate în regiune.

"Am început acest an cu un avânt puternic", a declarat Ben Bannatyne, managing director şi director regional, Prologis Central & Eastern Europe. "Am investit semnificativ în primul trimestru, axându-ne pe noi proiecte de dezvoltare şi achiziţii. Rata de ocupare mare înregistrată în Polonia şi în regiunea CEE ne-a redat încrederea că este momentul oportun pentru clădirea construită recent în Praga şi cele două clădiri speculative încă nefinalizate din Polonia".

Având o implicare activă în cinci ţări din regiune şi un portofoliu care totalizează 4,2 milioane mp, Prologis este cel mai important furnizor de spaţii de distribuţie din Europa Centrală si de Est (date valabile la 31 martie 2015).

Prologis, inc., este lider mondial în dezvoltarea de spaţii industriale. La 31 martie 2015, Prologis deţinea sau avea investiţii, integral sau prin co-investiţii, în proprietăţi şi proiecte de dezvoltare estimate în total la aproximativ 55 milioane de metri pătraţi în 21 de ţări. Compania închiriază spaţii de distribuţie moderne unui număr de peste 4.700 de clienţi, care includ furnizori terţi de servicii logistice, companii de transport, retaileri şi producători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb