Prospecţiuni a investit 18 milioane de euro pentru dezvoltarea capacităţilor de lucru

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 septembrie 2013

Compania vrea să se extindă şi în Singapore

Prospecţiuni (simbol PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a investit 80,5 milioane de lei (aproximativ 18 milioane euro) pentru dezvoltarea capacităţilor de lucru necesare extinderii activităţii, potrivit unui comunicat emis de companie.

Acţionarii Prospecţiuni vor decide în Adunarea Generală de mâine asupra propunerii deschiderii unei subsidiare în Singapore. În luna iulie, Prospecţiuni a decis deschiderea unei subsidiare în Serbia, după ce în septembrie 2012 hotărâse extinderea în Mauritius, iar în 2010, intrarea în Senegal. La finele anului trecut, compania avea operaţiuni în Europa de Sud, Asia Centrală, Africa de Nord şi Africa de Vest, furnizând servicii de achiziţii de date seismice, procesare, interpretare şi alte servicii geologice şi geofizice, se arată în raportul anual. Compania are şi o filială înregistrată în Maroc, Prospect Geoservices.

Reprezentanţii Prospecţiuni au anunţat, ieri, că societatea a creat 1024 de locuri de muncă în primele opt luni ale anului curent, dintre care 41 sunt permanente, restul fiind sezoniere. În prezent, Prospecţiuni are 3.200 de salariaţi, iar în perioada următoare doreşte să mai angajeze 400 de lucrători pentru a lucra temporar în cadrul unor contracte desfăşurate în România, precizează acelaşi comunicat.

Având în vedere activitatea externă a Prospecţiuni, recrutările nu s-au făcut doar din România. Gehrig Schultz, directorul general al companiei, a precizat: "Până relativ recent, pentru activităţile internaţionale era suficient doar personalul din România, însă dezvoltarea accelerată din ultimii ani ne-a determinat să facem angajări şi din alte state, deoarece avem nevoie de toţi românii la nivel local".

Compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender este furnizor de servicii geofzice şi geologice, furnizând servicii pentru companii din România precum Petrom, Romgaz sau Rompetrol.

Prospecţiuni a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane lei, iar profitul brut al companiei a fost de 23,7 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb