Protest al sindicaliştilor de la Uzina Mecanică Plopeni

Ziarul BURSA #Companii / 5 martie 2004

Peste 800 de sindicalişti de la Uzina Mecanică Plopeni au organizat, ieri, un miting de protest în faţa sediului Prefecturii Prahova, cerînd sistarea concedierilor şi reluarea procesului de redresare a întreprinderii. Sindicaliştii s-au deplasat pe jos aproximativ 15 kilometri, de la Plopeni la Ploieşti, cu toate că prefectul Georgică Diaconu venise la Plopeni pentru a asculta nemulţumirile muncitorilor.

Liderul sindicatului SITECO al UM Plopeni, Mircea Voinea a declarat că astăzi salariaţii se vor aduna din nou în faţa birourilor administraţiei uzinei şi se va stabili calendarul de acţiuni pentru săptămîna viitoare, cînd se doreşte organizarea unui miting de protest şi la Bucureşti.

Printr-un comunicat remis Rompres, Prefectura Prahova a precizat că au avut loc la Plopeni, în cursul acestei săptă-mîni, mai multe discuţii în cadrul cărora s-au stabilit mai multe măsuri de redresare a situaţiei. La aceste discuţii au participat secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului, Decebal Ilina, parlamentari PSD de Prahova, reprezentanţi ai administraţie judeţene, directori din "Rom-arm", conducerea uzinei şi reprezentanţii sindicaliştilor. Una dintre propunerile de mă-suri care vor fi înaintate Guvernului se referă la o iniţiativă legislativă, care să prevadă facilităţi pentru societăţile comerciale care vor angaja dis-ponibilizaţi cu vîrste de peste 45 de ani, prin subvenţionarea diferenţei dintre salariul minim pe economie şi cel mediu. Alte propuneri de măsuri sunt sistarea concedierilor pînă la sărbătorile de Paşte, asigurarea pentru luna martie a salariului subvenţionat pentru 2.700 de angajaţi şi definitivarea, pînă la sfîrşitul lunii, a lucrărilor de alimentare cu gaze şi delimitare a perimetrului Parcului Industrial Plopeni, în vederea atragerii active de investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb