PROTEST ÎMPOTRIVA EXPLOATĂRII GAZELOR DE ŞIST ÎN BÂRLAD Expert geolog: "Nu exploatarea în sine a gazelor din şist e problema, ci metoda"

F.A.
Companii / 2 septembrie 2013

Exploatarea "în sine" a gazelor din şist nu este problema, ci metoda prin care această exploatare se doreşte a fi făcută, a declarat expertul geolog Gabriel Milan Sava, în cadrul mitingului împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică, care a avut loc, ieri, la Bârlad.

"Aşa cum am mai spus-o, nu exploatarea în sine a gazelor din şist este problema noastră ci metoda prin care aceasta exploatare se doreşte a fi făcută. Metoda fracturării hidraulice utilizează un volum foarte mare de apă, circa 60000 de m3 la o sondă. Multiplicaţi această cifră cu numărul impresionant de sonde care vor fi puse în condiţiile descoperirii gazelor de şist şi vă daţi seama ce cantitate uriaşă de apă va fi folosită. Apa reprezintă cel mai important element al vieţii, dacă ea dispare existenţa vieţii este pusă sub semnul întrebării", a precizat expertul geolog, conform unui comunicat remis redacţiei.

Duminica, în cadrul unei manifestaţii desfăşurate în Bârlad, circa 6000 de persoane din întreaga ţară au cerut interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în România prin fracturare hidraulică, precum şi anularea proiectului RMGC.

Acţiunea, care a durat aproximativ două ore, a fost organizată sub forma unui miting în Piaţa Sf. Ilie în cadrul căruia participanţii la eveniment au cerut demiterea Guvernului Ponta şi au afişat bannere cu mesaje precum "Nu fracturării viitorului copiilor noştri", "Ponta nu uita: România nu e a ta!", "Toata lumea să strige tare: ţara nu e de vânzare!", "Demisia!", "Afară, afară cu Chevronu din ţară!", "Go home, Chevron!" etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb