Protest spontan la "Coca Cola HBC România"

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 18 ianuarie 2008

Protest spontan la "Coca Cola HBC România"

"Coca Cola HBC România" se confruntă cu o acţiune de protest declanşată de angajaţii companiei, care au oprit producţia la Ploieşti şi au încetat distribuţia la Bucureşti. Angajaţii s-au adunat, la Bucuresti, în faţa depozitului de la Urbis, iar apoi s-au deplasat în faţa fabricii, pentru procedura de conciliere a conflictului de muncă.

Motivul nemulţumirii salariaţilor este determinat de negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de muncă cu doar unul dintre cele trei sindicate din companie, care, potrivit lui Ştefan Dumitrescu, liderul sindicatului, nu este reprezentativ. De asemenea, sindicaliştii mai denunţă şi ignorarea de către conducere a revendicărilor salariaţilor reprezentaţi de celelalte două sindicate. Angajaţii cer salarii într-o singură tranşă şi salarii compensatorii pentru cei care vor fi disponibilizaţi.

Ştefan Dumitrescu, preşedintele Sindicatului Coca-Cola Bucureşti, a declarat că administraţia companiei pregăteşte unele concedieri colective, din cauza externalizării unor servicii, iar salariaţii cer protecţie socială, prin acordarea de plăţi compensatorii. Dumitrescu a mai precizat că salariul unui ajutor de şofer este de 640 lei, iar cel al unui şofer distribuitor este de 840 lei. Domnul Dumitrescu a declarat că angajaţii vor rămâne în protest până vor ajunge la o înţelegere cu conducerea companiei.

Domnul Mugurel Rădulescu, director de comunicare "Coca Cola Hbc Romania", ne-a declarat că s-a încheiat un contract colectiv în condiţii legale şi că orice tip de conflict de muncă este ilegal.

Negocierile legate de contractul colectiv de muncă pe anul 2008 au început în urmă cu două luni, având ca scop asigurarea timpului necesar pentru derularea unei negocieri reale care să răspundă intereselor ambelor părţi.

La negocierea contractului au fost invitaţi reprezentanţi ai celor trei sindicate din cadrul Coca Cola HBC. Majoritatea punctelor contractuale, inclusiv capitolul legat de salarii, au fost agreate în procese verbale semnate de toate cele trei sindicate.

Domnul Rădulescu ne-a declarat că au avut loc 12 întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor, la 11 dintre ele fiind prezenţi reprezentanţi ai tuturor celor trei sindicate. La ultima întâlnire, deşi au fost anunţate în scris toate cele trei sindicate, două dintre acestea nu s-au prezentat.

"Prin urmare, negocierile s-au finalizat cu reprezentanţii sindicali prezenţi, în conformitate cu legea 130/1996 privind încheierea contractelor colective de muncă", a subliniat domnul Mugurel Rădulescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb