• Unele filiale PSD vor ruperea înţelegerii cu PNL
Conducerea PSD a convocat o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional pentru luni, ca să analizeze relaţiile dintre PSD şi PNL la nivelul judeţelor, după ce mai mulţi preşedinţi de filiale au reclamat ne-înţelegerile din USL şi au transmis că sunt pentru ruperea protocolului cu liberalii.
Surse din PSD au declarat că şedinţa CEX a fost convocată după ce mai mulţi preşedinţi de organizaţii au transmis secretarului general Liviu Dragnea că disputele locale cu PNL sunt ireconciliabile. Sursele citate de Mediafax au arătat că relaţiile dintre PSD şi PNL în mai multe judeţe sunt din ce în ce mai tensionate, din cauza posibililor candidaţi comuni ai USL pentru alegerile locale din 2012.
În Călăraşi, Bacău, Iaşi, Vrancea, Vâlcea şi Galaţi, au adăugat sursele menţionate, organizaţiile PSD şi PNL au ajuns pe poziţii aparent ireconciliabile, fiecare asumându-şi, în numele USL, candidaturile la primăriile de oraşe şi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene.
Conducerile PSD şi PNL stabiliseră ca, la începutul lunii mai, să fie iniţiate primele sondaje locale, pentru a decide care partid are candidaţii mai bine cotaţi electoral.
Sursele menţionate au arătat că liderii filialelor cu probleme au trans-mis conducerii centrale a PSD că, în eventualitatea în care în judeţele res-pective se va promova un candidat USL din partea liberalilor, candidaţii propuşi de PSD ar putea demisiona pentru a candida fie independenţi, fie sub sigla altor partide.
În Vâlcea, atât PSD, cât şi PNL îşi arogă candidaturile USL atât la primăria Râmnicu-Vâlcea (Gheorghe Matei de la PSD şi Emilian Frâncu de la PNL), cât şi la preşedinţia CJ (Ion Câlea de la PSD şi Cristian Buican de la PNL).
Liderii PNL Vâlcea i-au acuzat, săptămâna trecută, pe cei ai PSD, că ar fi făcut campanie pro-Câlea în noaptea de Înviere, distribuind materiale electorale cu acesta chiar în biserici, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, deplasându-se, săptămâna trecută, în judeţ, pentru a aplana situaţia.
Potrivit surselor citate, şi în Vrancea există un conflict între Marian Oprişan (PSD) şi Nici Săpunaru (PNL), amândoi dând în ultima săptămână declaraţii conform cărora vor candida la şefia CJ din partea USL.
În Călăraşi a existat, de asemenea, un schimb de replici între preşedinta PSD, Oana Niculescu-Mizil, şi liderul PNL, Răducu Filipescu, ambii proclamându-şi candidatura sub sigla USL, în condiţiile în care Filipes-cu este preşedinte în exerciţiu al CJ Călăraşi.
La Bacău, potrivit unor surse din PSD, protocolul USL nu a fost semnat de cei doi preşedinţi de organizaţii, Viorel Hrebenciuc şi Romeo Stavarache, ci de doi dintre vicepreşedinţi. Stavarache a făcut, în ultimele luni, mai multe declaraţii dure la adresa lui Hrebenciuc. Aceleaşi surse au arătat că Stavarache nu doreşte o candidatură a social-democratului Dragoş Benea, actualul preşedinte al CJ, sub sigla USL, în timp ce Viorel Hrebenciuc insistă pentru ca în locul lui Stavarache la primăria Bacăului USL să îl nominalizeze candidat pe Virgil Mândru.
Potrivit protocolului de înfiinţare a USL, candidaţii comuni la primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ şi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene urmează să fie desemnaţi în urma unor sondaje locale încrucişate.
O altă prevedere a protocolului stabileşte că PSD va desemna 21 candidaţi la primăriile marilor oraşe şi 21 la Consiliile Judeţene, ACD (PNL-PC) urmând să desemneze câte 20 de candidaţi.
Aceste două prevederi, au relatat sursele citate, au dus la tensiuni dintre PNL şi PSD în mai multe judeţe, întrucât fac inutile sondajele locale, PSD neputând desemna candidaţi în mai mult de 21 de judeţe, chiar dacă ar avea candidaţi mai bine plasaţi în mai multe judeţe.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2011, 11:04)
Ca intre uslasi .....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2011, 11:04)
Ca intre uslasi .....