PSD: "Adevărata miză a privatizării sănătăţii - două miliarde de euro pentru prietenii ministrului Costache"

C.B.
Politică / 13 februarie 2020

"Adevărata miză a privatizării sănătăţii - două miliarde de euro pentru prietenii ministrului Costache"

PSD afirmă că adevărata miză a privatizării sănătăţii sunt cei 2 miliarde de euro pentru "prietenii" ministrului Costache, aceasta fiind motivul pentru care OUG privind reforma în sănătate a fost adoptată "noaptea, pe repede înainte, fără nicio dezbatere şi fără a avea toate avizele legale".

"2 MILIARDE DE EURO! Aceasta este adevărata miză a privatizării sănătăţii! 2 miliarde de euro pentru "prietenii" ministrului Costache! De aceea au făcut-o noaptea, pe repede înainte, fără nicio dezbatere şi fără a avea toate avizele legale. Austeritate pentru români, profituri maxime pentru prieteni!", a scris PSD pe pagina de Facebook.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, precum şi a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătăţii preciza, referitor la OUG privind reforma în sănătate adoptată de Guvern în seara de 4 februarie şi criticată de politicieni, medici şi specialişti, că pacienţii nu vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat, că numărul vieţilor salvate va fi în creştere, iar pacienţii în stare critică vor avea şansa să beneficieze mai repede de intervenţiile de care au nevoie în cel mai apropiat spital, fie că e de stat sau privat.

"Prin modificarile aprobate marţi, pacienţii NU vor plăti nimic daca vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat iar numărul vieţilor salvate va fi în creştere. NU se privatizează niciun serviciu medical! Modificarile de astăzi dau şansa pacienţilor în stare critică să beneficieze mai repede de intervenţiile de care au nevoie în cel mai apropiat spital, fie că e de stat sau privat!", afirma MS, referindu-se la OUG pentru modificarea şi completarea Legii 95 privind reforma în sănătate.

Spitalele private au fost incluse în programele naţionale de sănătate gestionate de CNAS, încă din 2014. Modificarea actuală este o actualizare a legislaţiei din 2014 în care era lăsat în suspans această formulare ambiguă: când sunt excedate anumite capacităţi de primire pot fi accesate de către pacienţi anumite servicii, lucru absolut neclar şi greu de interpretat. Mai mult, se dă posibilitatea ca spitalele de stat care au această capacitate să trateze pacienţii critici cu infarct miocardic, accident cerebral, etc, susţine MS, care argumentează că astfel, creşte numărul unităţilor sanitare în care se rezolvă astfel de cazuri, pacientul doar beneficiază de tratament, nu plăteşte nimic.

În cazul spitalelor private, pacienţii nu vor plăti nimic în plus.

În cazul pacienţilor aflaţi în stare critică (infarct miocardic, AVC, etc), prin modificarile aduse se deschide pacienţilor accesul şi la alte spitale de stat decât până acum dar şi private care pot opera aceste programe.

"De exemplu, programul de infarct miocardic acut, care va permite mai multor centre să-l opereze, creând accesibilitatea pacienţilor şi reducând timpul din momentul stabilirii diagnosticului şi rezolvarea intervenţională. Acest lucru va conduce la salvarea mai multor vieţi. De exemplu, un pacient cu infarct miocardic acut din Craiova, să ne amintim de cazul vedetei tv Busu, nu va mai trebui transportat la Bucureşti pentru a fi preluat de un mare spital din capitală, deja supraaglomerat, ci va putea fi rezolvat la centrul de cardiologie din Craiova", explică ministerul.

A doua modificare importanta este pentru Programul Naţional de Oncologie. Mecanismul este asemănător, noutatea o constituie crearea unui subprogram, cel de chirurgie oncologică. Acest proiect face parte din strategia de a combate cancerul în România, o strategie pe patru piloni şi pune accent pe depistarea precoce a cancerului.

La fel pentru un bolnav de cancer se vor face servicii integrate în care sunt prinse toate componentele: medicamente, radioterapie, intervenţii chirurgicale. Şi pentru aceşti pacienţi, Ministerul Sănătăţii deschide posibilitatea de a opta între spitalul de stat şi cel privat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Grupul infractional organizat care conduce Ministerul Sanatatii tocmai a praduit 2 miliarde de euroi din bugetul Romaniei, deci din banii nostri.

    1. Cada de sănătate e a asigurărilor nu a statului

      Serviciile medicale trebuie decontate si la prietenii d.Costache nu doar ai d.Beuran, nu? 

      Pai te aude careva ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb