PSD ar putea ataca la Curtea Constituţională legea privind DNA

Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2006

Partidul Social Democrat (PSD) ar putea ataca la Curtea Constituţională legea privind înfiinţarea DNA în cazul în care aceasta nu va respecta legea fundamentală. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat, ieri, că Guvernul ar încălca principiul separaţiei puterilor în stat dacă ar interveni în reformularea ordonanţei de urgenţă privind înfiinţarea DNA.

Iorgovan susţine că legea de aprobare a OUG 134/2005 poate fi retrimisă la Parlament de către preşedinte, însă Legislativul trebuie să rezolve problemele de neconstituţionalitate sesizate în legătură cu acest act normativ.

Făcînd referire la istoria ordonanţelor care reglementează înfiinţarea PNA, respectiv a DNA, senatorul PSD a arătat că Legea cu privire la PNA a fost declarată neconstituţională în mai 2005, apoi a urmat vacanţa parlamentară, iar în septembrie Camera Deputaţilor s-a pronunţat asupra textului ei. Între timp, a mai arătat Iorgovan, a apărut OUG 134/2005, prin care se înfiinţează, în cadrul Parchetului General, Departamentul Naţional Anticorupţie, ca modificare la actul normativ prin care se înfiinţa PNA şi în legătură cu care se pronunţase deja Curtea Constituţională.

Senatorul PSD a concluzionat că acesta este doar unul dintre aspectele în legătură cu care se ridică suspiciuni de neconstituţionalitate, însă există şi una privind "substanţa ordonanţei", deoarece, conform modificărilor Constituţiei, din 2003, "acestea nu pot interveni în soluţionarea unor probleme care ţin de organizarea instituţiilor fundamentale ale statutului".

"Vă daţi seama că atacul de la Curtea Constituţională este de la sine înţeles", a indicat senatorul PSD urmarea nesoluţionării problemelor de neconstituţionalitate pe care le-a ridicat. Totodată, el a afirmat că, în cazul în care legea adoptată în Parlament va fi neconstituţională, se va naşte o problemă foarte serioasă în legătură cu actele pe care procurorii DNA le vor emite."Probabil că apărătorii celor vizaţi vor ridica problema neconstituţionalităţii acestor acte", a concluzionat Iorgovan.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb