PSD ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Adrian Năstase

Ziarul BURSA #Politică / 19 septembrie 2006

Adrian Năstase nu va renunţa la Partidul Social Democrat

Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), întrunit ieri, a discutat despre posibilitatea retragerii sprijinului politic fostului lider al partidului Adrian Năstase. Surse din PSD au declarat că s-a luat în calcul chiar posibilitatea excluderii din partid a deputatului Adrian Năstase. La finalul şedinţei, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a confirmat aceste discuţii.

Motivul principal ar fi, potrivit lui Geoană, ultimele declaraţii critice făcute de Adrian Năstase la adresa conducerii PSD. El susţine că declaraţiile sunt neadevărate, împotriva interesului PSD şi "împotriva persoanei lui Adrian Năstase". "Adrian Năstase a avut obligaţii nu numai ca fost preşedinte al PSD faţă de situaţia financiară, ci şi obligaţii morale ca fost preşedinte executiv. Din punctul nostru de vedere, este extrem de greu să acceptăm atitudinea de frondă şi contestare pe care a adoptat-o în ultima perioadă", a spus liderul PSD, citat de Rompres. Mircea Geoană susţine că a considerat propunerea din BPN privind retragerea sprijinului lui Adrian Năstase "ca fiind exagerată". "Dar aceasta nu înseamnă că Adrian Năstase nu trebuie să se lămurească dacă vrea să fie în interiorul sau în afara partidului şi să înţeleagă că va fi mai util şi mai înţelept să se bucure de sprijinul partidului, decât să se poziţioneze cu astfel de declaraţii", a spus Geoană.

El nu a dorit să precizeze cine a făcut propunerea privind retragerea sprijinului pentru Năstase, reamintind doar că există o decizie a BPN, adoptată recent în urma altor declaraţii făcute de vicepreşedintele Titus Corlăţean, potrivit căreia "poziţiile publice care sunt contrare PSD vor fi sancţionate". "Am discutat despre declaraţiile făcute de Adrian Năstase şi am constatat cu toţii că există o atitudine care nu este utilă imaginii partidului. De aceea, vom avea cu domnul Adrian Năstase o discuţie ultimativă în care va trebui să decidă ce drum vrea să urmeze. Dacă vrea să stea în PSD trebuie să respecte obligaţiile, inclusiv de fost lider", a mai spus Geoană.

Preşedintele PSD a afirmat că aşteaptă de la Adrian Năstase o atitudine responsabilă, de colaborare cu partidul şi "nu una în care orice declaraţie publică conţine un reproş la adresa partidului".

Adrian Năstase - suprins de declaraţiile unor colegi din PSD

Adrian Năstase a declarat, ieri, că nu va renunţa la Partidul Social Democrat (PSD), nedorind să facă vreun comentariu referitor la faptul că s-ar putea să-i fie retras sprijinul politic din partea acestui partid.

Declaraţia a fost făcută la sediul DNA, unde procurorii au început prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul Zambaccian şi Eurografica. "Eu am impresia că unii şi-ar dori ca eu să renunţ, pentru că le este destul de dificil să mă privească în ochi", a spus Năstase nedorind însă să dea nume. Adrian Năstase a declarat că PSD trebuie să facă eforturi pentru a câştiga viitoarele alegeri parlamentare şi a se poziţiona ca o alternativă credibilă la actuala guvernare.

"Discuţiile despre eventualele alianţe sunt mai puţin productive, în acest moment. Cred că este foarte important ca partidul să-şi construiască un mesaj puternic, cu soluţii", a spus Năastase.

Fostul premier Adrian Năstase a mai declarat, ieri, că este "impresionat" de unele declaraţii date la DNA de colegii săi din PSD. "Sunt declaraţii ale unor colegi de partid care explicau cum au gândit ei campania electorală. M-a impresionat modul în care explica Miron Mitrea felul în care a contribuit el la campania electorală", a precizat Năstase.

Fostul preşedinte al PSD este de părere că Miron Mitrea ar fi trebuit să discute în cadrul partidului sau cu el personal comentariile legate de campania electorală. "Probabil că a început să facă politică mai mult cu procurorii de la DNA decât cu colegii", a conchis Năstase.

Partidul Social Democrat (PSD) nu intenţionează să vândă sediul din Băneasa pentru a-şi achita datoriile din campania electorală din 2004, a declarat, ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană. El a adăugat că PSD vrea să cumpere sediile centrale ale partidului, banii urmând să provină din cotizaţiile plătite de membri. Biroul Permanent Naţional al PSD va pune accent pe încasarea cotizaţiilor şi contribuţiilor financiare ale membrilor partidului, în condiţiile în care, după alegeri, acestea nu au mai fost plătite.

Mircea Geoană a explicat că revenirea la acest sistem va permite "un plus financiar pozitiv pentru partid". La ora actuală, PSD are datorii de aproximativ 50 miliarde lei vechi, acestea fiind acumulate din 2004, a precizat liderul social-democraţilor. Conducerea PSD a mandatat o comisie financiară pentru a întocmi un audit privind situaţia datoriilor şi reeşalonarea acestora. "PSD nu fuge de responsabilitatea achitării unor obligaţii pe care ni le-am asumat în trecut şi, de aceea, avem un plan foarte clar de reeşalonare a obligaţiilor", a spus Geoană.

Liderul PSD a mai anunţat introducerea unui sistem naţional modern de evidenţă pentru membrii partidului, în cadrul căruia va fi oferit şi un nou carnet de membru, "în conformitate cu modificările apărute în simbolistica şi elementele de organizare a PSD".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb