PSD cere prefectului Capitalei să publice planul de acţiune în caz de calamitate

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 18 iulie 2005

PSD Bucureşti a trimis, la finele săptămînii trecute, o scrisoare deschisă prefectului Bucureştiului, Mioara Mantale, cerîndu-i să facă public planul de acţiune în caz de calamitate în Bucureşti. Codrin Ştefănescu, vicepreşedintele Organizaţiei PSD din Capitală, susţine că Bucureştiul nu este ferit de situaţii precum cele din Moldova, mai ales că s-au anunţat pentru săptămîna aceasta ploi torenţiale. Totodată, Codrin Ştefănescu a anunţat că PSD Bucureşti a deschis un cont la BRD, sucursala Academiei, care va fi alimentat de membri de partid cu cel puţin un salariu, iar banii adunaţi astfel vor ajunge în zonele afectate de inundaţii.

Pe de altă parte, Codrin Ştefănescu a acuzat comisarul european pentru politică regională, Danuta Hübner, de dezinteres pentru situaţia din ţara noastră, spunînd că aceasta s-a grăbit "să acorde sprijinul unui guvern de incompetenţi". Asta, în condiţiile în care, cu numai o zi în urmă, liderul PSD, Mircea Geoană, se declarase mulţumit de întrevederea avută cu oficialul european. Menţionăm că Danuta Hübner s-a întîlnit recent, la Bucureşti, cu oficialităţile române, abordînd inclusiv problema inundaţiilor.

În altă ordine de idei, vicepreşedintele PSD a denunţat blocarea Legii 15/2003 de către Prefectura Capitalei, act normativ care prevede ca tinerii în vîrstă de pînă la 35 de ani să primească teren pentru a-şi ridica o casă. Astfel, dacă în sectoarele 2 şi 5 încă sînt primite astfel de cereri, în sectoarele 1, 3 şi 4 situaţia este blocată de către grupuri de interese locale, susţine Codrin Ştefănescu. Acesta a subliniat că în Cartierul "Constantin Brîncuşi", consilierii sectorului 6 i-au scos de pe liste pe cei care au împlinit 35 de ani, cu toate că la data depunerii dosarului erau în limita de vîrsta prevăzută în lege. De menţionat, însă, că la sectoarele 2 şi 5 în scaunul de primar se regăsesc membri PSD.

Codrin Ştefănescu a ţinut să precizeze că PSD Bucureşti este pregătit pentru alegeri anticipate, fiind convins că populaţia va vota altfel decît în noiembrie 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb