PSD cere puterii să înceteze "jocul de-a demisia"

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2005

Biroul Permanent Naţional al PSD a analizat, în şedinţa de ieri, situaţia generată de inundaţii, dar şi starea politică actuală. Mircea Geoană, preşedintele partidului, a făcut "un apel la înţelepciune şi reţinere politică", la adresa actualului Guvern, solicitînd încetarea jocului politic de-a demisia, într-un moment în care ţara se află în criză. Geoană susţine că ceea ce face actualul Executiv este "un act criminal", nu doar o iresponsabilitate politică. Pe de altă parte, liderul PSD a prezentat o serie de propuneri pentru rezolvarea problemelor generate de inundaţii, printre care: decretarea stării de urgenţă în judeţele calamitate, convocarea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru aprobarea unei legi de rectificare a bugetului şi pentru identificarea neîntîrziată a surselor bugetare masive de care au nevoie zonele calamitate. Totodată, PSD propune crearea unui fond naţional - "Solidaritatea", ale cărui resurse - obţinute din marile privatizări (CEC, spre exemplu), dar şi prin alte instrumente bugetare, să meargă în regiunile afectate de inundaţii. În plus, liderii PSD propun ca persoanele care au salarii de peste 5.000 RON să doneze 3% pentru sinistraţi.

Mircea Geoană a mai spus că, în situaţia dată, va înainta o solicitare FMI în vederea aprobării majorării temporare a deficitului bugetar al României.

De menţionat că, la reuniunea PSD de ieri, a participat şi fostul preşedinte al ţării, Ion Iliescu, care a declarat că nu de alegeri avem nevoie, această chestiune fiind o problemă falsă: "Este inadmisibilă observaţia actualei guvernări cu privire la cele patru articole neaprobate de Curtea Constituţională" (care au generat criza politică - n.r.). Ion Iliescu a participat pentru prima dată la o reuniune PSD după alegerile din partid, pe care le-a pierdut, şi nu a exclus o eventuală revenire în structurile de conducere ale formaţiunii.

La rîndul său, Mircea Geoană consideră că acestea nu ar trebui să aibă loc, astfel că actuala majoritate ar trebui să formeze "un guvern capabil să conducă", întrucît Executivul şi-a demonstrat incapacitatea de a guverna. Liderul PSD a declarat, pentru ziarul "Bursa", că, în situaţia în care vor fi, totuşi, alegeri anticipate, partidul său nu va forma o alianţă pre-electorală. Mircea Geoană nu exclude o posibilă alianţă post-electorală, însă nu oferă detalii în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb