PSD vrea referendum pentru Pasajul Basarab

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2004

Consilierii municipali ai Partidului Social Democrat (PSD) propun organizarea unui referendum la nivelul sectorului 1 al Capitalei, pentru construcţia pasajului suprateran Basarab, care beneficiază de finanţare din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI). PSD susţine că locuitorii sectorului 1 au protestat, în repetate rînduri, faţă de această iniţiativă susţinută de către primarul general Traian Băsescu. "Problema este una socială - mii de cetăţeni se exprimă împotriva construcţiei pasajului, iar noi nu putem să stăm indiferenţi", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Ioan Enciu, liderul consilierilor PSD în CGMB, adăugînd că singura soluţie pe care o propune partidul său este referendumul local. După ce a pierdut alegerile pentru sectorul 1, PSD şi-a adus aminte că legislaţia în vigoare prevede că orice proiect de importanţă majoră trebuie supus dezbaterii publice.

La rîndul său, preşedintele Organizaţiei PSD Bucureşti, Neculai Onţanu, a declarat că există liste cu semnături, întocmite de Asociaţiile de proprietari din sectorul 1, împotriva proiectului, locuitorii din această zonă considerînu-l nociv. Preşedintele PSD Bucureşti l-a acuzat pe edilul-şef, Traian Băsescu, că s-a grăbit să facă cheltuieli ilegale în vederea demarării proiectului, fără ca acesta să fie prezentat public. "Nu ştiu de ce primarul general nu doreşte să organizeze un referendum, costurile nu sînt foarte mari şi este de datoria noastră să prevenim suferinţele cetăţenilor. Consilierii PSD nu vor susţine un proiect care, prin realizarea lui, afectează confortul şi sănătatea oamenilor", a adăugat Neculai Onţanu. Costurile pentru organizarea unui referendum local ar fi de circa un miliard de lei, după cum au apreciat cei doi reprezentanţi ai PSD.

Amintim că proiectul pentru construcţia pasajului Basarab a fost amînat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, întrucît consilierii PSD nu şi-au depus buletinele de vot în urnă, astfel că nu au putut fi întrunite cele două treimi necesare validării proiectului. Asta, după ce premierul Adrian Năstase l-a asigurat pe primarul general, într-o întîlnire recentă, că va garanta orice proiect aprobat de municipalitate. Onţanu spune, însă, că premierul va susţine proiectele dorite nu doar de municipalitate, ci şi de locuitorii Capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb