PTIR: "Legea Crowdfunding, depusă în dezbatere la Senat"

Alexandru Costea
Companii / 5 mai 2015

Legea Crowdfunding (privind dezvoltarea finanţărilor participative) a fost depusă spre dezbatere în Senat, fiind analizat astfel un nou instrument legislativ pentru sprijinul financiar acordat de către investitori start-up-urilor, potrivit unui comunicat al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR).

Proiectul lege îşi propune să reglementeaze modalitatea de funcţionare a platformelor online de finanţare participativă, privind ofertele de titluri financiare de tip capital sau creanţă şi a căror activitate se desfăşoară exclusiv prin intermediul unui site web.

Finanţarea participativă a proiectelor poate fi pusă în aplicare prin: emiterea de părţi sociale la societăţile cu răspundere limitată, emiterea de acţiuni şi/sau obligaţiuni la societăţile pe acţiuni, emiterea de titluri de creanţă care conferă investitorilor dreptul de a încasa dobânzi pe perioada în care împrumutul nu a ajuns la scadenţă.

Suma maximă de fonduri colectate pentru un proiect prin intermediul platformelor de finanţare participativă nu poate depăşi valoarea de 1 milion de euro, echivalent lei, la cursul Băncii Naţionale a României din ziua postării proiectului.

Florin Jianu, preşedinte PTIR: "După aprobarea legii investitorului individual, o nouă veste bună vine să contribuie la consolidarea mediului de afaceri. Deputaţii Marian Neacşu şi Aurelia Cristea au depus la Senat iniţiativa de Lege Crowdfunding, preluând astfel, efortul nostru de a crea un nou instrument suport şi de a diversifica posibilităţile companiilor de a avea acces la finanţări. După încheierea activităţii mele în cadrul Guvernului, legea rămăsese blocată pe circuitul de avizare, proces care ar fi trebuit să fie reluat odată cu redenumirea ministerelor".

Societatea care înregistrează platforma de finanţare participativă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru înregistrare: un capital social de minim de 25.000 de euro; o asigurare de răspundere profesională.

Plata sumelor pe care investitorul doreşte să le investească prin intermediul platformei de finanţare participativă este realizată exclusiv prin instrumente de plată electronice sau transfer bancar în contul colector al societăţii care deţine platforma de finanţare participativă.

Platformele de finanţare participativă oferă în principal următoarele servicii: primirea şi publicarea pe platforma a proiectelor de finanţare participativă; oferirea potenţialilor investitori a contactului direct cu dezvoltatorii de proiecte; colectarea sumelor de la investitori si virarea lor, la finalizarea termenului de finanţare, după caz, dezvoltatorilor de proiecte sau rambursarea sumelor către investitori.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb