Punct de vedere Valoria Business Solutions : Cum poate contribui marketingul la rezilienţa companiei

D.R.
Companii / 20 iulie 2023

Punct de vedere Valoria Business Solutions : Cum poate contribui marketingul la rezilienţa companiei

Elena Badea, Managing Director, Valoria Business Solutions consideră că în perioadele de incertitudine, companiile se confruntă cu provocări care necesită mai mult decât simple măsuri de ajustare a cheltuielilor, iar departamentul de marketing poate contribui la menţinerea rezilienţei în timpuri nesigure. Tocmai de aceea este necesar ca managerii să cunoască potenţialul transformator al strategiilor de marketing în gestionarea incertitudinilor şi promovarea creşterii sustenabile a companiei.

1. Depăşirea etapei de reducere a cheltuielilor: În perioade de incertitudine, multe organizaţii recurg la măsuri de reducere a costurilor ca răspuns reactiv. Cu toate acestea o abordare pur defensivă nu este suficientă. În schimb, organizaţiile trebuie să valorifice puterea marketingului pentru a promova activ rezilienţa şi pentru a se poziţiona favorabil pentru creştere. Prin concentrarea pe strategii centrate pe client, organizaţiile pot să se diferenţieze, să construiască loialitate faţă de brand şi să profite de oportunităţile care apar în perioadele dificile.

2. Cunoaşterea noilor cerinţe ale clienţilor: Înţelegerea clienţilor şi a nevoilor lor în continuă schimbare este esenţială în timpuri nesigure. De aceea este importantă valorificarea analizelor avansate pe care departamentul de marketing le poate oferi pentru a ajunge la o înţelegere mai profundă a comportamentelor şi preferinţelor în schimbare ale clienţilor. Prin analizarea datelor şi aplicarea unor modele predictive, organizaţiile pot lua decizii informate, îşi pot adapta eforturile de marketing şi pot oferi experienţe personalizate care să fie apreciate de clienţi.

3. Trecerea la agilitate şi flexibilitate: În timpuri pline de incertitudine, organizaţiile trebuie să fie agile şi adaptabile. De aceea este necesar ca echipele de marketing să adopte flexibilitatea şi să ajusteze rapid strategiile şi campaniile pentru a se alinia cu dinamica pieţei şi cu aşteptările clienţilor. Marketingul agil permite organizaţiilor să răspundă la tendinţe emergente, să experimenteze abordări noi şi să facă iteraţii pe baza feedback-ului în timp real. Prin flexibilitate, organizaţiile pot profita de oportunităţi, pot reduce riscurile şi pot rămâne în avangardă.

4. Construirea rezilienţei brandului : Un brand puternic poate servi ca pilon al rezilienţei în timpuri nesigure. Investiţiile în construirea brandului, pentru a crea un impact de durată, sunt foarte importante. Prin concentrarea pe valoarea brandului, organizaţiile pot cultiva încredere, loialitate şi conexiunile emoţionale cu clienţii. Menţinerea unui brand consistent în plan comunicaţional, respectarea promisiunilor de brand şi implicarea în marketingul bazat pe misiunea companiei pot promova rezilienţa şi pot diferenţia organizaţiile pe piaţă.

5. Adoptarea transformării digitale : Transformarea digitală joacă un rol vital în activarea rezilienţei funcţiei de marketing a companiei. Este necesar ca organizaţiile să abordeze canalele digitale, tehnologiile şi strategiile bazate pe date. Prin valorificarea platformelor digitale, companiile pot ajunge la clienţi în mod eficient, pot optimiza campaniile de marketing în timp real şi pot profita de puterea reţelelor sociale şi a comunităţilor online. Transformarea digitală le permite organizaţiilor să se adapteze rapid.

6. Colaborarea eficientă între departamente: Marketingul nu poate funcţiona în izolare. Cu atât mai puţin în timpuri nesigure. De aceea este importantă colaborarea inter-departamentală pentru a promova rezilienţa. Prin alinierea eforturilor de marketing cu cele din vânzări, financiar, operaţional şi alte departamente ale companiei, companiile pot avea o abordare holistică a rezilienţei. Colaborarea permite diverselor departamente să împărtăşească cunoştinţe, să alinieze strategii, să optimizeze alocarea resurselor şi să asigure un răspuns unitar la incertitudini.

În concluzie, în perioadele marcate de incertitudine, marketingul poate fi o forţă motrice în promovarea rezilienţei şi în stimularea creşterii. Prin implementarea măsurilor descrise aici, companiile pot gestiona cu bine provocările aduse de perioadele marcate de incertitudini, se pot adapta la dinamica pieţei în schimbare şi pot deveni mai puternice în faţa provocărilor. Marketingul dovedeşte astfel că poate fi un contribuitor strategic la rezilienţă, ajutând compania să prospere şi să obţină un avantaj competitiv.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb