Purtătorul de cuvânt al "Banca Monte dei Paschi", găsit mort

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2013

Purtătorul de cuvânt al "Banca Monte dei Paschi", găsit mort

David Rossi, purtătorul de cuvânt al "Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA, bancă italiană aflată în centrul unei investigaţii de corupţie şi fraudă, a fost găsit mort miercuri seara, la sediul instituţiei de credit.

Corpul lui David Rossi (51 de ani) a fost găsit în jurul orei locale 21.00, pe strada pe care se află clădirea, în dreptul ferestrei biroului său, conform procurorilor care investighează dacă fostul şef al diviziei de comunicare a băncii - cunoscut ca un profesionist rezervat şi foarte serios - s-a sinucis.

Poliţia a găsit mai multe notiţe aruncate în coşul de gunoi al lui Rossi, care au fost luate de magistraţi pentru analiză.

Preşedintele băncii, Alessandro Profumo, şi directorul general Fabrizio Viola au emis o declaraţie comună, în care apreciază calităţile lui Rossi, afirmând: "Ca şef de comunicare, şi-a îndeplinit atribuţiile cu maximă competenţă şi dedicaţie, chiar şi în faza delicată în care ne aflăm". Cei doi au făcut astfel referire la investigaţiile care privesc banca.

Rossi a fost, în perioada 2001-2006, purtător de cuvânt al fundaţiei Banca Monte dei Paschi di Siena, cel mai mare acţionar al băncii. Când Giuseppe Mussari, preşedintele fundaţiei, a devenit preşedinte al băncii, în 2006, Rossi l-a urmat la instituţia de credit.

Autorităţile italiene verifică o serie de acuzaţii care îl indică pe Mussari drept responsabil de inducerea în eroare a autorităţilor de reglementare, manipularea pieţei şi transmiterea de informaţii false la achiziţia băncii "Antonveneta" SpA, în 2007.

Rossi, care nu era cercetat de poliţie, s-a aflat printre persoanele ale căror locuinţe şi birouri au fost percheziţionate în luna februarie, ca parte a anchetei privind achiziţia "Antonveneta" şi pierderile ulterioare legate de instrumente financiare derivate complexe.

Recent, Procuratura italiană a lansat o anchetă la "Monte dei Paschi" privind folosirea de informaţii confidenţiale în tranzacţii cu acţiuni ale băncii şi a efectuat percheziţii în mai multe oraşe.

Cercetările reprezintă extinderea unei investigaţii referitoare la mascarea pierderilor de către "Monte dei Paschi", înainte ca aceasta să fie nevoită să ceară un ajutor de urgenţă din partea guvernului italian. Banca a obţinut recent 4,1 miliarde euro de la statul italian pentru consolidarea capitalului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb