Putin admite o lipsă de medicamente şi o creştere a preţurilor în farmaciile din Rusia

G.D.
Internaţional / 24 ianuarie 2023

Putin admite o lipsă de medicamente şi o creştere a preţurilor în farmaciile din Rusia

Preşedintele rus Vladmir Putin a afirmat astăzi că inspecţiile efectuate în farmaciile din Rusia au indicat lipsa unor medicamente, precum şi o creştere a preţurilor, relatează CNN, conform Hotnews.

"Adevărul este că, în primul rând, preţurile noastre au crescut în ultima vreme şi a existat o anumită penurie a unor medicamente, în ciuda faptului că am înregistrat o creştere a producţiei de produse farmaceutice", a spus Putin în timpul unei reuniuni virtuale cu membrii guvernului rus.

"În primele trei trimestre ale anului trecut a fost o creştere de aproximativ 22%, medicamentele fabricate pe plan intern reprezentând 60% din piaţa noastră", a spus Putin, potrivit TASS.

"Cu toate acestea, există un deficit de anumite medicamente, iar preţurile acestora au crescut", a adăugat liderul de la Kremlin.

Numeroase magazine din Moscova şi-au închis obloanele în condiţiile în care businessurile ruseşti se confruntă cu consecinţele economice ale masivelor sancţiuni occidentale impuse ca răspuns la războiul declanşat de Rusia în Ucraina. Deşi rafturile din majoritatea magazinelor rămân bine aprovizionate, produsele occidentale sunt din ce în ce mai rare şi foarte scumpe, ceea ce face să crească şi mai mult preţurile care deja lovesc în multe gospodării ruseşti, notează CNN.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Au mai încercat și alții economie autarhică. Se spune despre proști că nu învață din propriile greșeli. Putin putea să nu le repete. :)

    Purtarea unui razboi implica costuri uriase zilnic . Continuarea razboiului criminal impotriva ukrainei va duce economia rusiei la colaps . Aactiunile banditesti ale lui Puti si ale intregii clase corupte si criminale de la Kremlin vor duce la o revolta generala in rusia.

    Ukraina ar putea sa le lase la rusi zona de dincolo de Dinpro river(zona actual ocupata de rusi). Cu conditia ca ucrainienii ce au ramas in zona ocupata si vor, sa se poata muta in Ucraina, normal ar trebui despagubiti de Rusia, in plus Ucraina ce ramane intra in UE si NATO.

    Moldova la fel, ar trebui sa intre in acel acord. Nu stiu daca rusii ar accepta, pt ca behaie cam tare ca Ucraina e URSS SI bleah. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb